This is... awesome!

Jag vet inte vad som är bäst av frozen yoghurt eller mat. Skulle helt klart kunna leva på frozen yoghurt i alla fall.
Nu är det läggdags för min del, dagen har varit lång. Godnatt L.A. och god morgon Sverige!

Michael Kors

Som sagt, jag är överlycklig. Denna fina silverklocka från Michael Kors är bland de bästa köpen jag någonsin har gjort. Som kärlek vid första ögonkastet, grädden på moset, frostingen på cupcakesen - you got it! It is called pure love.

Hollywood

Hollywood. Walk of fame. Sunset Bl. Chinese theater. Wax museum. Citadel. - Min dag. Snart är det dags för frozen yoghurt och sedan handling. Det har varit en bra dag, en mycket bra dag!

Downtown - Citadel

Downtown
En riktigt bra dag har det varit. Fashion district var en besvikelse för oss alla, men sedan hittade vi ett grymt ställe med sjukt bra shopping! Jag är överlycklig över sakerna jag har shoppat idag. Visar det imorgon. Nu är jag jättetrött och känner att jag skulle behöva sova. Imorgon börjar dagen tidigt igen, med roliga aktiviteter.
Avslutade dagen med frozen yoghurt, fasen vad gott det är...

A new start

Idag flyttade jag till en ny lägenhet som ligger i Marina del Rey. Nu bor jag tillsammans med Paulina, Mikaela och den fina hunden Wilma. Jag har redan börjat känna mig hemma, trivs som bara den. Ni ska få se bilder på lägenheten inom kort, just nu får ni nöja er med bilderna ovan.
Imorgon ska vi hyra bil och åka till downtown, fashion district står på schemat. Det ska bli riktigt roligt! Ha det så bra.

Let me kiss you hard in the pouring rain

Lana Del Rey spelas i mina öron samtidigt som jag tänker på kvällen som varit. Tack alla inblandade! Godnatt

1/24/2013

Efter en hel förmiddag framför Skype kände jag för en promenad. Tog med mig Jakob och då hamnade vi på Starbuck's. Satt där ett bra tag och fikade, sedan gick jag några gator ner och kikade runt. Nu är jag hemma i lägenheten. Ska strax äta, efter det tror jag att jag ger mig ut på en löprunda. Vill bli lika duktig som min pappa på att springa, men för att det ska kunna bli möjligt gäller det att ligga i! Ingen soffpotatis här inte.
Berätta hur ni har det, jag vill gärna veta! Puss

My class schedule

Jag är nöjd över hur mitt schema ser ut, hyggliga tider och ledig varje fredag. Gött vill jag säga!

Inte en dag det går utan att jag tänker på dig

Har inte fått känna doften av solkräm idag, för idag är det molnigt och då har jag istället passat på att prata med några jag värderar högt. Som mamma. Mamma och jag kunde inte hålla tårarna inne när vi såg varandra, första gången på nio dagar. En konstig känsla när jag bara kan se henne på datorskärmen och inte i verkligheten. Det hör inte till vardagen. Men så länge hon mår bra är jag lugn!
 
Bland det första som kom ur Nathalies mun var: Jag saknar våra fikastunder och att jag bara kunde komma över när jag kände för det. Nu går inte det. Och att prata sommarplaner med henne fick mig att pirra till. Ligga inne en regnig dag och titta på film och dricka vin, åka till Stockholm, umgås med våra andra fina vänner och mycket mycket mer. Längtar samtidigt som jag vill vara kvar här.

On third street

Het sommarvärme på dagen, milda vårvindar på kvällen. En extrem kontrast om ni frågar mig. Att byta ut bikinin mot jeans och jacka säger ju sig självt. Men jag klagar inte! Det är lika underbart för det.

Happy birthday Rickard!

Idag fyller min roommate Rickard 23 år, det firade vi med att gå ut och äta alla vi som bor tillsammans. USA fortsätter att överraska, en liten grekisk pizza tog jag, som var i likhet med en stor hemma i Sverige. 
Tidigare idag har jag bara tagit det lugnt, var på stranden ett tag med Jakob, Daniel och Fredrik. Om ett tag tänkte jag krypa ner i sängen och sova. Ska upp tidigt imorgon för att träna, Skypa och lite annat. Vill ni passa på att ses på Skype imorgon så hojta till! Puss

My journey from the beginning

När mitt intresse för att flytta utomlands började komma på tal, det vill säga någon gång när jag gick på högstadiet, trodde jag aldrig att jag skulle sluta upp där jag står idag. För då ville jag åka till USA som au pair i ett år, men var ganska pessimistisk åt den tanken eftersom många hade varit missnöjd med sina värdfamiljer. Och att ersätta min familj mot en annan var egentligen inte så lockande, så redan där någonstans rann idén om att flytta utomlands ut i sanden... När jag däremot kom upp i åren och hade rest otroligt mycket med både min familj och min före detta pojkvän fick jag mer och mer upp ögonen för att bosätta mig och eventuellt studera utomlands.
 
Från ruta ett gick allt otroligt snabbt. Det hela började med att jag kontaktade en organisation som heter Kilroy education, jag skrev att jag var intresserad av studier utomlands och framförallt i Los Angeles. Jag fick svar redan efter någon timme, de hade då bifogat en ansökningsblankett som jag skulle fylla i och sedan skicka in till skolan jag var ville studera på (Santa Monica college). Jag skulle även skicka med mitt betyg från gymnasiet översatt till engelska, samt ett personligt brev på ungefär ett A4. Sedan var det bara att vänta, det skulle ta någon vecka att få ett preliminärt besked. Under tiden sökte jag lån från CSN, betalade Kilroy för den avgift de krävde mot all hjälp (ca. 3995:-) och tog kontakt med några tjejer som också skulle börja plugga på SMC.
 
Efter två veckor fick jag mitt preliminära besked från skolan som sa att jag blivit antagen (om lånet från CSN skulle gå igenom). Det gjorde det, och det gjorde därmed att jag kunde påbörja processen på allvar. Det var då dags för något som heter Pre-enrollment. Förhandsvälja upp till 6 units, som heltidsstudent måste man minst studera 12. Vilket jag ska göra, och för er som inte vet är mitt huvudämne (major) Photography. Det väljer man alldeles i början, i samband med att man skickar in ansökningsblanketten till skolan.
 
Jag ansökte om ett såkallat F1-visum (som är ett studentvisum) på den amerikanska ambassadens hemsida, och efter det bokade jag tid på ambassaden i Stockholm för en intervju. Ett tips! Boka tid för en intervju så tidigt det bara går, för det är ont om tider. När intervjun hade gått bra och jag fått mitt visum några dagar efter det, var det det dags att leta boende och skaffa en bra livförsäkring.
 
Kilroy var till väldigt bra att ha till hjälp för de talade om för mig exakt vad jag skulle göra, de tipsade även om lediga boenden i Los Angeles. Tack vare dem bor jag där jag bor idag. Många väljer att ta hjälp av en organisation, men många väljer även att ta tag i saken med egna händer. För mig fanns det inget annat alternativ än att ta hjälp, jag visste ju liksom inte hur jag skulle gå tillväga annars. Så jag rekommenderar för er som är intresserade att: ta hjälp, det finns många organisationer som är duktiga och tillmötesgående. Är ni osäker och inte har någon erfarenhet som jag inte hade, är det lätt att man missar något eller blir förvirrad.
 
Värt att tillägga är att det tillkommer många utgifter i den här proceduren, ingenting är gratis. Men fy sjutton vad det är värt det. Se till att ha ett jobb eller besparingar, då kommer det inte vara några problem! Detta är en investering, tveka inte på saker som lån och så vidare. Vill du göra det - do it!
 
Jag hoppas att det här inlägget gav dig som frågade en klarare syn på dina tankar kring studier utomlands. Om det är något mer du undrar över så fråga gärna mig, jag gillar att skriva! ;)

Venice beach

I förmiddags tog jag bussen till Marina Del Rey för att träffa Paulina och Mikaela. Vi promenerade till Venice beach för att spendera dagen där. Jättefin strand och omgivningen likaså. Tog dock inte så mycket kort idag, så dessa tre är de enda jag har att bjuda på. Ni ska få se Venice beach någon annan dag, jag lovar!
Efter några timmar på stranden började vi gå mot affären för att handla mat, som vi sedan åt hemma i deras FINA lägenhet. Dagen har varit superbra med dessa två fina tjejer! Nu ska jag avsluta min dag med grekisk yoghurt med lite russin i, sedan kommer jag somna. En dag på stranden tar på krafterna. Puss och kram på er där hemma! 

At the beach

Två av mina roommates, Fredrik och Richard.
Underbar dag! Nästan så att jag smälte bort i värmen. Har fått en liten bränna, men det syns mest i ansiktet. Imorgon tänkte jag bättra på den, dvs att morgondagen kommer spenderas på stranden.
Just nu inväntar vi en ny medlem till familjen, när han har kommit ska vi åka och gymma.
Hoppas allt är bra med er där hemma! Hör av er så fort ni vill ses på Skype. Kram

One day in Los Angeles

God morgon alla hemma i Sverige! Själv ska jag äta middag och sedan krypa ner i sängen. Det har varit en lång men framförallt varm dag här i Los Angeles. Högtrycket kommer lagomt till helgen! 
Idag har jag suttit i skolan nästan hela dagen och valt alla kurser som jag ska läsa. Fick inte alla jag önskade, men de kan jag läsa nästa termin istället. Nu är jag en riktig student på Santa Monica college, så nu kan jag pusta ut. Var orolig för att något skulle gå fel. But it didn't. 
 
Imorgon ska jag gå upp med tuppen för att kunna ligga på stranden länge, vill bli brun och fin. Det jag annars har planer på att göra imorgon är att storhandla, det börjar bli tomt på min sida av kylskåpet. Lever numera på keso, ägg, gröt, färska bär och frukter, sallad, lax, quinoa, kokosvatten och någon oreo brownie (haha). 
 
Jag ursäktar för ett inlägg utan bilder, jag vet själv hur tråkigt det är att läsa en blogg utan. Men imorgon får ni se hur min dag har varit, ska även någon dag framöver visa hur lägenheten ser ut. Kunde ni förresten se videon i föregående inlägg? Kramar och pussar till er alla!

Beverly Hills


I could be the one to set you free

På förmiddagen var vi vid piren i Santa Monica.
På eftermiddagen och kvällen var vi i Beverly Hills. Som att komma till en helt annan värld. Pappa - du kommer älska det! Rodeo Drive var häftigare än vad jag trodde. Fina bilar överallt, galet snygga män i kostym, pampiga affärer osv. Min dag har varit så himla bra!

My lunch today

Coconut water and cottage cheese with raspberry's for lunch today... Yummy!

Day 3

Jag och Fredrik gick runt på third street igår och kollade i affärer. Efter en stund åkte han hem och jag blev kvar. Och då hamnade jag självklart inne på Victoria's secret... Inte bra! Måste hålla mig borta därifrån.
Nu ska jag och Daniel ta oss ner till stranden och vara där ett tag, sedan ska vi åka till Beverly Hills.
Jag saknar alla er hemma! Jag önskar att ni vore här. Kram och puss, vi hörs igen om ett tag!

Half a day

Här har du Starbuck's-bilden Nathalie ;)
På Ralph's igår, hittade jag många roliga varor. Fräscha sallader, himmelska cupcakes, pringles med smak av kanel och polkagris samt en massa annat. Det känns verkligen att jag är i USA! Och när jag beställde en bagel fick jag en hel burk med cream cheese på. Väldigt överdrivet men ändå charmigt.
Efter lunchen tog jag en promenad till Starbuck's, som ligger jättenära där vi bor. Nu är jag inne på sista klunken och tänkte om bara några minuter ta mig ner till stranden.

My first day in L.A.

Delfiner i havet
Min favoritbild för dagen
Den här dagen har varit så sjukt bra! Jag började den hemma i lägenheten med mina roommates. Vaknade tidigt och skapligt utvilad. Jag och Fredrik fick skjuts till skolan av Daniel, vi checkade in på skolan, fixade student ID samt gjorde engelska- och mattetestet. Jag är så otroligt stolt över mig själv som klarade båda testen! Engelskan hade jag inte pluggat någonting alls inför, matten hade jag kollat igenom och repeterat lite på, att jag klarade mattetestet gjorde min dag!
Vid lunchtid gick jag och Fredrik hem för att laga mat, efter det gick vi ner mot shoppinggatan och piren. Höll på att svimma när jag såg hur fint det var. Det är som att leva i en sagovärld.
Allt är för övrigt bra, flygresan gick galant, var dock toktrött när jag kom fram. Snart ska vi gå och handla mat på Ralph's, är nu dödshungrig. Efter maten kommer jag förmodligen gå och lägga mig. Är trött efter en lång och helt otrolig dag. Hoppas ni mår bra! Kramar från L.A.

Today is the day

Idag flyttar jag över till andra sidan av jordklotet. Till ett land som är helt främmande för mig, eller, egentligen inte, jag har bara inte varit där. När USA och Los Angeles kom på tal för cirka ett halvår sedan, trodde jag aldrig att det skulle bli av att flytta dit. Men nu ligger jag här, i min säng på Smultronvägen, nervös och pirrig i hela kroppen i väntan på att stiga upp och göra mig klar för att åka till Arlanda. Jag kan nästan inte tro på att det är sant, men när jag nyper mig själv i armen och inser att det inte är en dröm, då vet jag - det här händer på riktigt!

Jag kommer försöka uppdatera så mycket som det bara går, både för eran skull och för min egen. Den första månaden kommer jag förmodligen ägna åt att skaffa kommunikationsprodukter som en telefon, eventuellt en dator samt etablera mig i området där jag ska bo. Det bästa med hela grejen är att jag har en månad fri innan skolan börjar, till att bland annat hitta och få en slags trygghet.

Imorgon lämnar jag ett litet inlägg när jag kommit fram. Tills dess: wish me good luck! Hatar mig själv för att jag skriver detta men: L.A. - here I come!


Lovely

Mammas oerhört goda cake pops.


Those dancing days

Min gårdag gör det lite svårare för mig att lämna Sverige. Den var bra på alla sätt och nästan alla mina kära var med och gjorde den så pass bra som den blev. Vi åt mysbricka som innehöll en massa gott, det var passionsfrukt, vindruvor, kex, två sorters salami, brieost, hembakade snickers samt rödvin. Under tiden vi satt vid bordet frågade jag var och en vilket minne som var det sjukaste de hade med mig, och det som var så roligt var att alla brast ut i ett asgarv när de fick frågan. Vissa minnen hade jag själv glömt bort, så ett riktigt skrattkalas var det igår. Senare på kvällen kom Kenan och gjorde oss sällskap. Rätt tidigt åkte vi ner på stan för att fortsätta kvällen där. När det var dags att gå hem grät alla krokodiltårar och klumpen i magen blev allt större. Idag har jag sagt hejdå till ytterligare några personer, fast egentligen räcker det med att säga "vi ses"... Jag är otroligt taggad på detta äventyr, och det är inte ens ett dygn kvar innan allt börjar.
Till er alla: vi ses när jag kommer hem till Sverige och hälsar på! Good bye and good night (kommer dock inte kunna sova en blund i natt).

I'll do anything for you

Ätit lite choklad...
Om det var något Fröja tyckte var roligt på Julafton så var det att öppna julklappar (och äta choklad), konstigt vore det annars, med tanke på hur lyrisk jag själv är.

Cutiepie!

Har många bilder jag ännu inte har lagt upp, här är tre av dem. Elsa fyllde 3 år den 3:e Januari. Min fina kusin! ♥

Sincerely Jules


It's all gonna happen

Det händer mycket, hela tiden. Ingen tid går till spillo. Jag ska hinna umgås och träffa alla innan jag flyttar, och det är svårt med tanke på att tiden är knapp. Jag gillar känslan av att ha fullt upp samtidigt som jag är rädd för att behöva skriva ett hejdå via sms.
Det är knappt att jag sover, för tankarna håller mig vaken om nätterna. Men sömn är definitivt inte prio ett just nu, och jag håller mig vaken ändå, så nog överlever jag det allt!
I mina öron spelas Video games och This is what makes us girls om vartannat, emellanåt kommer jag på något mer jag kan packa ner i resväskan. Och förresten, nu är det nära hörrni, riktigt nära!


January 5th

Min gårdag var bra på alla sätt. Började den med några timmar jobb, och sedan hade jag det väldigt trevligt med en fin person. Idag klev jag upp tidigt för att uträtta några ärenden på stan, hann med både det ena och det andra, plus en riktigt god lunch. Om några timmar är jag hos Nathalie, sitter och funderar på vad vi ska hitta på. Har några roliga idéer faktiskt!


The end of the year

Bilderna säger mig mer än vad de säger er, och jag låter det vara så.

It is like heaven in a glass

Det här äter jag ikväll framför en mängd bra filmer. En ansiktsmask har jag precis lagt på, Linn gör mina fötter fina och jag njuter av att jag är ledig i några dagar till! 

January 1

Nyårsafton i all ära! Jag firade tillsammans med ett gäng underbara tjejer. Vi åt gott, skrattade, dansade, pussades på tolvslaget, drack champagne, gick vidare till en annan fest, splittrades och sedan hamnade jag till slut på min välbäddade säng bredvid en påse chips (haha). Tack alla fina för en trevlig afton!
Vad är det man brukar säga? Nytt år, nya möjligheter. Att det är nytt år har väl alla konstaterat, och de nya möjligheterna dyker så småningom upp under året. Men det som gör mig så otroligt taggad och motiverad är hur man kan göra allt bättre, med hjälp av en ny och fräsch start (tanken på att jag nästan inte kommer befinna mig något i Sverige under detta år är bara helt sinnessjukt). I det nya året finns inga ursäkter eller undanflykter, utan nu gäller det att verkligen visa sig själv att allt är möjligt! Jag pratar utifrån tidigare nyårslöften som jag aldrig lyckats hålla. Men med en mognare inställning till livet och en mer klar framtidsplan tror jag att jag inte kommer göra mig själv besviken! - The future is what we make of it, trots allt.

RSS 2.0