Oh my! Apple pie!

 
 
Med risk för att verka lite tjatig... Idag gjorde jag en supergod äppelpaj, den mest lyckade jag någonsin gjort. Mina pajer får en ny smak varje gång, vilket kan vara varierande och bra, men eftersom dagens paj blev så lyckad vill jag gärna få till den lika bra nästa gång.
 
Recept:
4-6 pers
 
125g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker (jag hade lite mindre)
1½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
4 mellanstora äpplen (helst röda)
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och socker i en bunke. Dela sedan upp smöret och fördela det i mjöl- och sockerblandningen tills det blir en smuldeg. Smöra en pajform. Skiva upp äpplena och lägg bitarna i pajformen. Strö över kanel, kardemumma och lite socker innan du fördelar smuldegen över äppelbitarna. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills den har fått lite färg. Servera helst med egengjord vaniljsås!
 
Nu ska jag sätta igång och laga mat. Tänkte bjuda på kyckling med fetaost, sötpotatismos och grönsaker.

We can't stop

 
 
Jag har märkt att det är populärt att göra en nyttigare variant av chokladbollar, blev sugen på att testa, men av alla recept jag hittade var det inget som föll i smaken. Det slutade med att jag gjorde egna bollar av ingredienser jag tycker om. Är nöjd med resultatet och jag hoppas de duger åt familjen. 
 
Recept:
2 msk kakao
2 dl havregryn
1 dl aprikoser
½ dl nyponskalsmjöl
2 torkade fikon
6 msk vaniljkvarg
1 nypa salt
2 tsk kokos
 
Blanda alla ingredienser, men klipp aprikoserna i småbitar innan de blandas i. Smaka gärna av under blandningen, för det kan behövas mer av något. Sedan är det bara att rulla bollar och ha kokos på.

After the war we said we'd fight together

 
Den här kvällen är och förblir nog mysig. Gjorde ett nyttigare alternativ till efterrätt. Mixade ihop mango, lime och grekisk yoghurt, sedan la jag blåbär och mynta ovanpå. Rör man om med ett myntablad blir det hundra gånger godare. Det blev en favorit hos barnen.

Linn 14 år!

 
 
 
 
 
Augusti månad består nästan bara av födelsedagsfiranden. Det har varit två kalas i veckan och det är inte slut än. Det är mysigt när släkten blir hopsamlad och sommaren känns faktiskt lite längre. Idag var det Linns tur att uppmärksammas. Hon är nu i den åldern jag minns som bäst. För mig var det både upp och ner den tiden, jag var osäker på framtiden och val av gymnasium. Men om det var något jag var säker på, så var det kärleken.
 
Ikväll väntar barnpassning, matlagning, kreativitet och filmtittande. Det ska bli otroligt skönt att bara vara hemma med syskonen. Ibland behöver man (jag) ensamtid med dom också. Trevlig helg!

Speak for yourself

 
 
Den här bilden är tagen utanför den största och mest besökta kliniken dit alla kändisar går för att göra en renovering av sig själv.
Hit går de efteråt för återhämtning, till rehabhotellet Sierra Towers.
Det här huset tillhör David och Victoria Beckham.
Det här var Michael Jackssons mansion, som nu är till salu. Sugen, någon?
Ägaren till detta hus är ingen mindre än Will Smith.
Två kända gator.
Min personliga favorit som tillhör Brad Pitt och Angelina Jolie.
Min barndomsidol bor i det här huset - Britney Spears.
The house of Eddie Murphy.
Lindsay Lohans andra hem, där hon till större delen bor får ni se längre ner. 
J-j-j-j-j-j-j-justin Bieber ♥
Ett känt hotell.
I början på Rodeo Drive. 
Jag har sagt det förr men säger det igen: Beverly Hills var det bästa med hela Los Angeles.
 
Här, i Beverly Hills polishus, bor Lindsay Lohan.
 
Där fick ni er en liten Star tour.
Jag känner nästan lite skam för att jag inte har visat er alla bilder från Los Angeles. Kollade idag igenom ALLA bilder från mina månader där, och jag insåg att jag inte ens har visat er hälften. Det är fy skam! Funderade ett tag på att göra album av alla bilder jag har samlat på mig, men hur många album skulle inte det bli! Kan inte precis välja ut några enstaka bilder från varje händelse heller, alla betyder mycket på sitt sätt. Vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt.

Today is when your book begins, the rest is still unwritten.

 
 
 
 
Vi var så snygga i våra 3D-glasögon... 
 
 
 Filminspelning
 Här spelade de in delar från filmen "Hajen"
 
 Wisteria Lane och Gabrielle Solis hus, som är gult men syns inte på bild.
 
 Ölpaus
 
 
 
 
 
Water world. Riktiga skådespelare från CSI New York, Hawaii 5-0, Desperate Housewives m.m. medverkade i ett uppträdande där.
 
Flaggan var halvt hissad på grund av det som hände i Boston.
Saknar mina vänner som bor i USA och som förmodligen aldrig kommer ha svängarna förbi Sverige, om ens Europa... Det blir jag som får komma och hälsa på. Saknar även alla äventyr jag och Pappa var ute på när han var där och hälsade på. Bland annat Universal Studios, Star tour, Las Vegas, Beverly Wilshire, Santa Monica, Hotel Roosevelt och mycket mycket mer! Upplevelser och minnen jag bär med mig livet ut.

Mormor 65 år!

 
Min fina Mormor
 
 
 
 
Idag fyller min kära Mormor 65 år. Still fabulous! Vi firade henne från eftermiddag till kväll, med blommor, vin och choklad. Min Mormor är verkligen fantastisk på alla sätt, hon bara är det. Vill vara lika snäll, duktig och händig som hon när jag är Mormor.

Light at the end of the tunnel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tylösand, after beach, vinpicknick, öl efter öl. Trots att vi förtärde mycket alkohol under dagarna i Halmstad hann vi med att umgås med min familj samt familjen vi bodde hos. Det var roligt att få se den fina staden på olika sätt. 

"Please mind the gap between the train and the platform"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
London London London. Aldrig någonsin har jag kommit därifrån besviken. Det händer snarare att jag gråter när jag är på väg hem igen. Älskar känslan av att kliva av planet, ta sig till tunnelbanan och där få känna den äkta London-luften. Bara att få höra den klassiska kvinnorösten innan varje station: "Please mind the gap between the train and the platform" och få svart snor redan efter en dag. För mig är det underbart. Och ölen såklart. Åkte ensam till London på torsdagsmorgonen, väl framme mötte jag upp familjen som precis hade kommit från Oxford. Vi drack en varsin öl på hotellet efter incheckningen innan vi tog oss in mot Oxford street. Det var svårt att hålla i pengarna eftersom det alltid bjuds på bra shopping. Fast man åker väl inte dit för att hålla i pengarna. Nåja, London bjöd för övrigt på bra väder, pubmat, Pimm's, sevärdheter och mycket mer. Min kärlek till staden växer allt mer. Tack familjen för att ni bidrog till den underbara resan. Och London - vi ses snart igen! ♥

We own the night

Brist på inlägg här i bloggen. Vårt internet är ur funktion och därmed kan jag inte visa er allt skoj jag har varit med om. Bjuder istället på några bilder från telefonen.


From Halmstad with love

Hade en sådan fruktansvärt bra helg i Halmstad att jag redan vill tillbaka. Tack Fredrik. Tack Isabelle. Vi ses snart igen!


RSS 2.0