You're in my mind

Eat, sleep, work - repeat. Inte mycket annat händer i mitt liv just nu, ändå känner jag mig riktigt nöjd med min tillvaro. Uppskattar desto mer att vara ledig och få umgås med mina kära. Igår var en sådan dag, jobbade halvdag, resten var jag med Sofie. 

Imorse vaknade jag sjöblöt och gråtandes, drömde världens hemskaste mardröm. Den kändes så verklig att det tog ett tag att inse att det bara var en dröm. Usch. Nåja, idag har jag kollat ikapp på diverse serier som jag följer samt gått en långpromenad med Pappa. Gillar det friska vädret, perfekt kallt och perfekt mängd snö. Nästan så att jag vill åka längdskidor. 

 

When I dip

 
 
 
 
När jag är rastlös vet jag precis vad jag kan göra åt det - drömma mig bort till London. Det fungerar varje gång. Blir liksom lika pirrig av att titta på bilder därifrån som när jag är nykär. En otroligt härlig känsla som varar länge i kroppen. Visst är det rätt häftigt hur man kan känna så starkt för en stad? Antar att alla som varit i London gör det. Att åka därifrån känns ungefär som att bryta ett förhållande. Och just nu är saknaden av att gå på Londons gator för stor.

And it feels like I am just too close to love you

Har alltid varit svag för blommor, men har aldrig uppskattat dem så mycket som jag gör nu. Fick med mig en bukett vita liljor hem, min favorit, och som nu doftar ljuvligt i mitt rum.
 
 
Den senaste veckan har inte min kropp fungerat som den ska. Med andra ord, jag har mått rätt kasst. Det började med att mina tår och fingrar svällde upp och blev tjocka som prinskorvar (ursäkta mina äckliga ordval). Först när jag såg det började jag skratta, men när magen och partier runt halsen också svällde upp blev jag rädd. Pratade med en sköterska som konstaterade att min kropp hade samlat på sig vatten, som den normalt kan göra för kvinnor en gång i månaden. Fast det visste ju inte jag, det hade aldrig hänt mig förut. Två kilo vätska som snart har lämnat kroppen (tackar för det!). Tänk er själva att se ut som en vattenfylld ballong. Kanske ska köra på stödstrumpor jag också, för att driva ut den sista vätskan. Eller är det lite väl kanske? Haha, dör...

Give me a reason

 
Åh vad gott det är med sushi! Mamma och jag har precis smällt i oss tio bitar var och sitter nu som två mätta valrossar i soffan och tittar på Leila bakar (?).

January 7th

 
Go kväller! Det har varit en seg dag och jag har egentligen gjort alldeles för lite. Men har vägt upp det på kvällskvisten genom att göra saker som behöver göras framöver, så det har lättat på den fronten. Imorgon ska jag umgås med Sofie, antar att jag inte kommer ligga på latsidan då. Godnatt!

Mitt 2013; matår

Det är inte direkt en överdrift att större delen av alla mina bilder på instagram består av mat & bakverk. Under ett år har intresset för matlagning och bakning växt något enormt. Det känns liksom som en del av mig nu. Min relation till mat har inte varit den bästa på sistone, men för varje dag som går känns det som att relationen blir starkare och att jag börjar återfå den kontroll jag hade förr.
 
Att stå i köket är som terapi för mig, där kopplar jag bort alla tankar och fokuserar endast på det jag skapar. Vare sig det är en simpel kladdkaka eller en flervåningstårta - det spelar ingen roll. I de flesta av fallen bakar jag för att utvecklas och höja mitt självförtroende. När jag bakade för första gången i mitt liv misslyckades jag, det som skulle bli en sockerkaka blev ett svart lock (haha!). Det gjorde att jag tappade intresset och tålamodet helt, efter bara en gång. Det var för något år sedan som jag fick tillbaka intresset igen, och sedan dess har jag snarare antagit svåra utmaningar för att utvecklas. Konstigt det där. Roligt är det iallafall, och jag tycker inte att man ska förlora hoppet om resultatet inte blir som man har tänkt sig.

Mitt 2013; Juni - Augusti

Juni 
Våran minsta tjej fyllde två år i mitten av sommaren, vi firade henne utomhus i trädgården en väldigt solig och fin dag. Sverige bjöd på överraskande många varma dagar i somras. Det var nästan så att man kunde "lita" på vädret och planera aktiviteter ute några dagar i förväg.
 
Även min äldsta lillebror Jesper fyllde år Juni, femton hela år. Dagen vi firade honom var det outhärdligt varmt ute. Minns det som att det kändes som att vi var utomlands. Riktigt underbart!
 
Juli
I Juli månad bestämde jag mig för att byta rum lite hastigt. Projektet var helt mitt eget och det blev rätt fint trots att jag ännu inte har fått det som jag vill ha det. Fast det känns lite onödigt att lägga ner pengar på ett rum som ändå kommer stå tomt framöver. Det får bli nästa syskons uppgift att klargöra det.
 
I slutet av Juli tog jag och Isabelle tåget ner till Halmstad för att bland annat besöka min vän Fredrik som jag bodde med i L.A. Denna resa vi gjorde, satte verkligen spår efter sommaren 2013. Det vill säga att vi hade jävligt roligt!
 
Här var vi fortfarande i Halmstad, låg på stranden hela dagen tillsammans med min familj och vännerna de hade kommit för att hälsa på. Vi hade lika gärna kunnat vara i Spanien här, då värmen och fukten i luften inte var Sverige likt. Fröja letade snäckor och faschinerades av brännmaneter medan vi andra njöt av solen och pratade om allt jag och Isabelle hade hunnit med kvällen innan. 

Augusti
Hade ett grymt avslut på sommaren i ett varmt London. Shopping, pubhäng, China town, afternoon tea på Ladurée, London eye, promenader och ja... behöver inte nämna något mer för ni vet redan att mitt hjärta bultar hårt för den staden. ♥
 
Här var vi påväg till stället där vi en kväll skulle äta middag, en italiensk restaurang som har varit våran favorit sedan 2010. Där kan man inte bli besviken. 
 
Pret a manger - organic, precis som jag vill ha det. Älskar att gå in på det stället, där kan man välja och vraka bland över tio olika sorters smoothies, flera olika mat- och fruktsallader, juicer, kaffe, smörgåsar, kakor och dessutom är allt organiskt. En tiopoängare när det kommer till snabbmat i klass.

"In L.A. we wear Chucks not Ballies" - (that's right)

En årsresumé ser man lite här och där, och det är faktiskt en väldigt rolig grej att göra, åtminstone för sig själv. Jag följde strömmen och gjorde en själv, det är ju förjävla roligt att gå igenom årets alla månader i bilder. Man hittar så mycket tok och bilder man har glömt, därför kommer nu en återblick (främst för min egen skull) på mitt år, 2013. Bilderna är tagna med Nikon D7000 samt en iPhone 5. 
 
 
 
 
 
 
 
Vid den här tiden förra året hade jag Los Angeles som väntade. Fick vara med om händelserika, lärorika och roliga månader.
 
 
Jag började studera på Santa Monica college. Trots att jag endast läste en termin lärde jag mig otroligt mycket. Hade fantastiska lärare och underbara klasskamrater. Nowdays saknar jag att gå i skolan väldigt mycket. 
 
 
 
BBQ-party hos oss at The Westerly
 
 
 
 
 
 
Jag och Pappa åkte till Las Vegas - FETT!!!
 
 
Stranden var den bästa platsen att umgås på, där hängde jag och Fredrik mycket.
 
 
Saknar dessa pojkar!
 
 
 
 
 
 
 
En dag efter min och Annas balettlektion gick vi från 14th till 3rd street för att shoppa. På vägen mot Zara fick vi syn på Heidi Klum som blev intervjuad. Trots det hade vi vanliga människor ändå turen att få gå fram och hälsa på henne.
 

January 4th

Och så var det nya året igång. Det har börjat riktigt bra med både jobb och andra trevligheter. Igår mötte jag upp Sofie och Nathalie för en middag på restaurang, det fick bli Allstar där jag aldrig tidigare hade ätit. Efter besöket gick vi hem till Sofie, där vi bland annat bestämde vad vi skulle göra senare på kvällen. Jag och Sofie fortsatte kvällen på stan utan Nathalie. Vi gick till O'learys och blev kvar där till stängning. Miriam dök upp med Fredrik, Oskar och Gustav (som är och hälsar på från Sundsvall i ett par dagar). Blev så glad av att få träffa honom igen! Ja, gårdagen var riktigt lyckad och nu sitter jag och väntar på min moster som ska hämta upp mig. Det blir matlagning och födelsedagsfirande ikväll. Blir nog minst lika trevligt det. 



RSS 2.0