När livet börjar

Dagen började bra. Har fått mycket beröm på jobbet och åt en supergod lunch med min älskade Mamma. När jag kom hem öppnade Pappa en flaska champagne. Vad vi firade? - Lite allt möjligt, men jag tog framförallt en klunk för mina spikade framtidsplaner. 
Kvällen: Grillat, myggmedel och sova ute.

Chokladfudgetårta med bär

I två veckor har jag bott ensam i ett stort hus. Nathalie och Isabelle har sovit över några gånger, men annars har jag varit helt ensam. Vissa kvällar har det varit obehagligt, fast det har varit rätt skönt vissa gånger också. Men nu känns det så himla bra att familjen är hemma igen. Firade det med att baka en chokladfudgetårta (som ni måste testa!) med bär. Det uppskattades verkligen, även av den minsta.
Det som jag brukar göra när jag bakar eller lagar mat är att göra om receptet, gillar att tillsätta smaker som man kan tro egentligen inte passar. Förra veckan testade jag blåbär ihop med rosmarin, vilket låter som en konstig smakkombination, fast det var väldigt gott. Och då menar jag VÄLDIGT gott. Idag gjorde jag om själva chokladtäcket på tårtan en aning så att den skulle få en mer fudgekonsistens/känsla. Tillsatte lite sirap och grädde istället för bara smält choklad. Därmed blev det en chokladfudgetårta. Fudgeöverdraget påminde om fudgekolorna jag åt som liten.

Just for now

Baka baka liten kaka.
 
Hemgjorda chips, en bra film och Isabelle ♥ Och imorgon kommer familjen äntligen hem!

Grand Canyon

Tänker tillbaka på hur bra jag och Pappa hade det i Las Vegas. Det bästa vi gjorde när vi var där var att flyga helikopter till Grand Canyon. Det är svårt att förklara hur häftigt det var för någon som inte har sett det med egna ögon.

Always have always will

Slängde ihop en supergod rabarberpaj innan Isabelle kom över, som vi sedan åt upp på drygt en halvtimme. Efter det såg vi en skräckfilm, som var på tok för läskig för att ses när man ska sova ensam i ett stort hus...

Min midsommarafton

Midsommarfirandet börjar alltid med en traditionell midsommarlunch som består av allt gott man har på ett julbord egentligen, ni vet. + En nubbe och sommarsånger. Riktigt god mat, jag äter mig för mätt varje gång. 
Efter lunchen var det dags för midsommardans och fika.
Något vi har varje midsommar är sjukamp. I år hade vi sjukt roliga lekar. Älskar att tävla, speciellt när jag vinner!
En jättebra och rolig midsommarafton, precis som alla andra år. Solen sken inte hela dagen, men det tänkte jag knappt på. Tror alla lekar höll mig varm och distraherad. När klockan var 03:00 packade vi ihop och åkte hem, hade så himla roligt på slutet att det var svårt att slita sig ifrån. Somnade tidigt imorse och vaknade några timmar senare, så jag är rätt trött idag. Midsommardagen blir lugn, Nathalie och Isabelle kommer över på film senare. Sitter och piggnar till med svart och rivigt kaffe.
 
Hoppas ni hade en bra midsommar!

Fin, fin, fin kväll!

Jag var nog lagom trött igår, somnade 19:00 på soffan och vaknade 05:33 i morse. Tur att jag vaknade av mig själv, för jag hade inte ställt någon klocka. Vaknade med datorn på magen och tv:n på normal volym (?). Förstår inte hur jag kan vara så trött. Jag har alltid energi när jag är på jobbet, trivs så himla bra och mår bra varenda sekund. När jag kommer hem känns det som att jag ska dö. Djävulska tankar.

Solsken i blick

Slutade jobbet vid lunchtid idag. Mötte direkt upp två av mina arbetskamrater för en lunch på stan, det var mycket trevligt! Efter det cyklade jag hem för att hinna ligga i solen ett tag. Det är en skapligt fin dag idag, förutom att det blåser så förbaskat. Har förflyttat mig in och sitter nu och funderar på vad jag ska ha på mig på midsommar, det är alltid lika svårt att bestämma det... Det kommer kännas annorlunda på midsommar det här året, då inte S är med.

It's like that

Kvällens måltid blev en enkel sådan. Orkade inte ta mig till affären tidigare, så det fick bli kyckling, ris, ärtor och sås. Gott var det åtminstone, och att Nathalie var mitt sällskap gjorde det ännu bättre! 
Konstigt nog orkade vi oss iväg till affären för att köpa lite gott. Två favoriter till kvällens film - Bratz (haha). Jag har en tendens att alltid vilja se nostalgiska filmer med mina kompisar. Den här gången blev vi lika glad av att se den som för sex år sedan. 
Nathalie kom med idén att vi skulle göra en "renovering" av oss själva idag, vilket betyder att fila fötter, fila naglar, ansiktsmask, bada bastu och dricka smoothie. Hela dagen har vi haft det mysigt och roligt, för några minuter sedan stängde hon ytterdörren för att åka hem och sova. Jag måste också lägga mig nu, ska upp om fyra timmar... Apropå renovering, om någon vecka är det något annat som ska renoveras. Hm... Godnatt!

Nasty...

Vaknade nyss på soffan, insåg att jag nästan lever i en jävla ungkarlslya. Det känns inte likt mig att ha saker omkring mig överallt. Jag menar, det kanske var ett halvår sedan sist. Måste, MÅSTE städa! Skyller denna gång på att jag är trött efter jobbet... Idag blev jag fullkomligt less, tappade telefonen någonstans under tiden jag jobbade. Den är spårlöst försvunnen. Ingen bra början på veckan. Är glad att jag är ledig imorgon och att min tjej kommer hit. 
Fina webcam-bilder. ♥

Walking on a dream

I fredags tog några av mina vänner studenten. Bland annat Sebastian. Det var en väldigt fin mottagning han hade. Tårarna rann ned för kinderna många gånger. Speciellt när Sebastian förklarade sin kärlek för Cornelia. Det var så fint!
Idag har jag jobbat. Har varit fruktansvärt trött, kunde nästan inte sova en blund i natt. Musiken hjälpte inte ens... Har en känsla av att jag kommer somna vilken sekund som helst. Bara bra det eftersom jag jobbar imorgon också och måste kliva upp klockan 05:00. Hujedamig...

It was you and me...

... against the world

Myspys

Det blev en bra kväll, trots regn och rusk. Bakade en godare variant av kladdkaka och tittade på Emil i Lönneberga tillsammans med Isabelle. Tror jag aldrig kommer växa ifrån Astrid Lindgrens filmer, eller barnfilmer överhuvudtaget. De är ju så mysiga samtidigt som de väcker en massa minnen från barndomen. Apropå minnen så råkade jag klicka på en låt jag inte har hört på år - Living on video. Den fick mig att känna precis det jag kände när jag lyssnade på den då. Ta mig tillbaka!

Feels like summer again

I fredags var det en riktigt härlig sommardag. Jag och Gabriella sågs redan innan lunch för att sola ett par timmar på min altan. I solen dracks det många koppar kaffe och många glas vatten, åt även årets godaste vindruvor. Vid sen eftermiddag cyklade Gabriella hem, för då var det dags för grillning med släkten. Det var så himla mysigt att sitta ute och äta och inte behöva tänka på att det kanske skulle bli kallt. Allt var liksom perfekt. Brunbränd, glad, grillad mat, varmt ute, jordgubbstårta, rosé osv. Mot kvällen träffade jag Gabriella igen, Nathalie kom också över. Vi satt ute till midnatt, endast en filt behövdes för att hålla myggorna borta från benen. Jag frös nog inte en enda sekund. Det kallar jag sommar. Idag är det dock en klassisk svensk sommar-dag. Tänkte göra den mysig genom att baka bröd och se massvis med nostalgifilmer, tillsammans med Isabelle. ♥

I have a lot to be thankful for

I natt hade jag nog min värsta mardröm någonsin, var helt borta när jag vaknade. Ni har säkert hört om händelsen på Santa Monica college som ägde rum för ett dygn sedan. En galen massaker sköt ihjäl sin familj, eldade upp huset och begav sig sedan till colleget för att skjuta elever. Fem stycken dog och några ligger på sjukhus och har allvarliga skador. Min dröm handlade om just detta, att jag var med om det hela. Att jag såg döden i vitögat så att säga. Det var verkligt och hade lika gärna kunnat vara på riktigt eftersom jag egentligen ska befinna mig där. Är sjukt rädd fast jag inte ens är på plats, kan knappt tänka mig hur det är för dom som är där och blev drabbade. Det är så himla sjukt. Hemska människa! Just nu tänker jag på alla offer och deras anhöriga.

My Saturday

Yollibox, kaffe och min favoritserie - Game of Thrones. Det sammanfattar min lördag. Har varit ovanligt trött och slö i kroppen, så en lugn och mysig dag satt fint. 

Universal Studios

Universal Studios är något man inte får missa om man är i Los Angeles. Det var en höjdpunkt av alla saker jag gjorde där. Jag och Pappa kände oss som barn igen. Att få se hur de gör filmer, var de spelar in majoriteten av alla filmer och serier samt åka en himla massa olika attraktioner var kanske hur häftigt som helst. Vi hade även turen att få se när de spelade in delar av serien Revenge. Har massor av bilder och filmer att visa er därifrån, men dom kommer dyka upp i ett annat inlägg. Nu är det godnatt och sov gott som gäller!

Lunch

Gjorde fem små american pancakes till lunch idag. Gjorde om receptet en aning, och godare blev dem då. Konstigt hur något så enkelt kan vara så gott. 

As soon as possible

Matbilder, matbilder, matbilder. Blir väl inte roligt utan?
Har umgåtts mycket med min tjej Isabelle, som gör mig så glad! Igår fick jag också träffa min lilla tjej, som växer så det knakar.
Söndag igen. Förvånas alltid över hur fort en vecka går. Har haft bra dagar, lata dagar, roliga dagar. Nu börjar arbetsmyran i mig krypa fram, en hel del jobb väntar framöver. Känns skönt på ett sätt att få tillbaka vardagen, vill få rutiner och kunna göra mina framtidsplaner till verklighet. Så snart som möjligt.

RSS 2.0