Instagram

 

Tour Eiffel

 
 
Dag som kväll var Eiffeltornet vackert att beskåda. Men på kvällen var det något magiskt över det. "It's like New years eve" som Gabriella sa. Väldigt passande. Jag kände mig som Amélie från Montmartre. Hela kvällen var så romantisk, trots att jag var där med vänner och inte med kärleken. Bästa, bästa vänner.

Gabriella et Miriam

 
 
 
 
 
 
 
 
Är det inte vackert i Paris, hörrni?

From Paris with love

 
 
 
 
Coco Chanel. Notre Dame. Champs Élysées. Macarons. Café creme. Lafayette. Baguette. Jag älskar att leva som en äkta fransyska, för det är vad jag har gjort senaste veckan. Och hur lever en stereotypisk fransk kvinna? Kan egentligen bara prata för mig själv, eftersom jag inte vet hur mycket sanning det ligger i min uppfattning. Har börjat varje morgon med att andas in ciggarettrök, inte för att jag har rökt (som en riktig fransyska skulle ha gjort), tagit på mig min päls som är fake (en riktig fransyska hade tagit på sig en äkta) och promenera till närmaste bageri för att köpa en baguette. Som är äkta fransk och äkta färsk. Och självklart, dricka café creme och inte svart kaffe. Sedan kan man dra på ett arrogant uttryck (som en riktig fransyska), men det gjorde inte jag. Jag gick mest runt och log, som jag gör när jag är kär. Paris har sitt rykte av en anledning. Staden är full av kärlek. Är det inte Chanel är det en charmig(!) fransman. Oui.
 
Vi bodde hos underbara Miriam i gamla stan. Varje kväll gick vi till vinaffären och köpte rödvin, till ostaffären för att köpa ost och till chokladbutiken för att köpa chokladtryfflar, ibland till ett bageri för att köpa en baguette och en croissant. Kommer sakna det. Saknar det. Kastas snart in i verkligheten igen, en verklighet jag inte riktigt trivs med men som inte varar länge. Får ju resa iväg snart igen. Livet är som bäst när jag inte andas in Gävleluft. Kan aldrig riktigt ta ett djupt andetag. 

04. Nov. 14

Kom precis hem från Lina, som bjöd mig på middag ikväll. Stark paprikasoppa med bönbiffar och lite annat gott. Just nu är jag genomfrusen efter en promenad hem i regnrusket. Har tänt 12 ljus i hopp om att bli varmare.
Imorgon ska jag umgås med någon jag inte har träffat på månader. Är nästan lite nervös, haha! Godnatt nu.

03. Nov. 14

 
Jo tack! Idag har jag kommit en bit på vägen känner jag. Är glad och taggad på allt nu känner jag. Har något jag bär på som jag inte kan berätta om än (jag vet, visst är jag dryg som bara talar om A och inte B?). Hatar själv när folk gör det. Och jag bara måste skriva att det finns en hemlighet också, haha! Men så är det. 
 
Ikväll har jag suttit i telefon med Nathalie. Vi planerade att jag ska flyga över till henne i Norge inom en snar framtid. Saknar henne alldeles för mycket nu, sist vi sågs var i London... Men snart så ♥

1. 11. 14

Vaknade nyss upp i soffan, lika trött och sliten som när jag la mig. Gårkvällen var rätt galen. Den började med en Halloweenfest hos Mormor och Morfar ute på landet. Alla hade gjort sitt yttersta och bästa när det kom till att vara utklädd, kände inte igen vissa, så det var en riktigt rolig fest med god mat och trevligt sällskap. 
Lina bestämde sig för att åka och hämta mig framåt sena kvällen så vi åkte hem till henne och fortsatte kvällen där. Och sen blev det bara dimmigt alltihop. Vi hade så jäkla kul. Fjärde söndagen i rad som jag vaknade upp hos henne. Det har blivit våran tradition nästan, att gå till Konsum och handla bakisfrukost och sedan sitta och försöka minnas hela gårdagen. Kan vara svårt ibland.
Idag har vi planerat något inför framtiden ihop. Jag tycker förjävla mycket om Lina. Oerhört mycket.

RSS 2.0