End of the road

 
 
 
 
Bilder från uppesittarkvällen
Sista dagen på året, nästa gång jag vaknar är det nytt år. Innan jag ska fira in det nya året med en bunt människor ska jag först jobba sex timmar. Får alltså fira in det nya året med mina kollegor och gummor också! :) 
 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!!

I slutet på året

Julen är över och det med glädje. Den har varit perfekt på alla sätt och vis, men nu vill jag ha nytt år så jag känner att jag närmar mig det kommande äventyret. Och det är alltid speciellt med ett nytt år, det känns som att man börjar om från ruta ett med exakt allt. Som att man vänder blad och slår upp ett nytt kapitel i en bok (dock läser jag aldrig böcker). Det kan man verkligen säga hände förra året, när året började med att jag flyttade till USA. Att det var ett år sedan kan jag inte förstå. Tiden har gått så fort och livet har varit mer turbulent än någonsin. Har gått från att ha mått riktigt dåligt till att ha blivit vän med mig själv, bott på andra sidan jordklotet och funnit vänner för livet, varit på semester i London och städer i Sverige, blivit betuttad/förälskad/förtjust, bestämt mig för att fullfölja nästa önskade äventyr, planerat för studier inom kommande år och vunnit otroligt mycket kärlek från alla olika hörn och kanter. Detta år har varit, som sagt, det mest turbulenta år i mitt liv. Men slutligen verkar slutet på året även vara slutet för det som inte har varit bra, för nu känner jag att jag har hittat rätt riktning. De senaste dagarna har fått mig att må riktigt bra och gjort mig mer driven. 


Pappas 50 årsfest blev otroligt lyckad och som jag hade tänkt mig, det dök upp oväntade folk och fick ta igen tid med släktingar som jag annars aldrig träffar.


På lördagen vaknade jag upp bakfull och jävlig, men blev rätt bra omhändertagen hos Sofie som ni ser ovan. Hade även Martina, Ida och David som sällskap, så till kvällen mådde jag bra igen. 


Kvällen har jag spenderat med min bästa vän, Nathalie, som just nu sover. Det är väl inte så konstigt eftersom klockan har passerat fyra. Själv är jag klarvaken och ser på värdelösa program på tv. Hatar att missa en natts sömn när jag ska upp och jobba. Min kropp slutar liksom att fungera efter halva dagen. Och det funkar inte imorgon då jag ska jobba tio timmar i sträck. Näj, om jag kanske skulle ta och försöka sova i alla fall...

Dan före dan

 
 
 
Och så var det bara knäcken kvar, sedan är godisbordet fullbordat. När jag kom hem från en fin minijulafton igår ställde jag mig och gjorde polkabräck och oreofudge mellan pauserna på en långfilm. Alla dessa nya smaker som har adderats det här året... Kul är det när man upptäcker något nytt som är så gott att jag ja... Tur att julen snart är över för den sakens skull. 
 
Nu ska jag springa ner på stan och fixa det sista, sedan börjar uppesittarkvällen hos Mormor Monica. Tiden är knapp en dag som denna. 

Je voudrais



Not too far away

På fem minuter har jag lyckats höja min motivation vad det gäller... allt egentligen. Den fanns där redan innan, men kunde försvinna vissa dagar. Några klick på datorn förändrade allt, och nu känns det på riktigt. Det är på riktigt. Jag hoppas att hundra dagar går lika fort här i Sverige som dem gjorde i Los Angeles, för då är jag snart där.

My little girl, my big love



As I close my eyes...


Ja tack!

// Marmorskiva Hay Marble Tray // Daggvas Svenskt Tenn // Diamantvas // Ljuslyktor Tom Dixon // 


December 7th

 
 
 
 
 
Att helgen redan är slut förstår ju ingen. Har spenderat större delen av tiden med familjen. Stämningen är på topp nu när snön äntligen är här! Gårdagen var fläckfri och det var tack vare min älskade Nathalie. Hon kom över till oss på middag, hemlagad chili med surdegsbröd. Ganska precis efteråt traskade hon och jag hem till henne för att dricka vin. I flera timmar satt vi och bara pratade, sådant får mig att må riktigt bra. Att kunna lätta på sitt hjärta för sin bästa vän är en gåva, enligt mig. Det är så fint. 
 
Den här dagen har inte varit så dum den heller. Visst, jag har varit lite skakig efter gårdagens intag av alkohol, men det kunde roliga familjebestyr trolla bort. Efter middagen hade vi en tävling om vem i familjen som kunde göra den finaste marsipanfiguren, på en halvtimme. Det slutade med att alla vann... Har fram till nu kollat på Johan Falk, kände mig trött under filmen men nu är jag klarvaken. Så är det alltid.

Polkagristryfflar

 
Recept:
 
225g mörk choklad
25g smör
1 1/2 dl vispgrädde
1dl krossade polkagrisar
 
Börja med att hacka chokladen i mindre bitar och lägg de sedan i en stor bunke. Koka därefter upp grädden i en kastrull som sedan ska hällas över chokladen, klicka samtidigt i smöret. Rör om till en slät smet och ha sedan i de krossade polkagrisarna. Låt bunken stå i kyla i ca. 30 minuter innan omrörning, låt den stå i ytterligare 30 minuter eller tills den har stelnat, innan smeten rullas till bollar. Rulla bollarna i krossade polkagrisar eller varför inte florsocker. Riktigt goda blir dem!
 

The winter has come

 
Snön har äntligen lagt sig tillrätta på både tak och mark efter den vilda stormen. Må den nu ha kommit för att stanna ett tag. Det vill säga att den inte blir till snöblask på en gång.

Hey baby, what's that sound

 
Kladdkaka med mintkrokant och färska hallon.

December

 
 

My name is Lincoln

 
 
 
 
 
Denna dag och kväll har jag haft turen att ha fått umgåtts med Amals lille hjärtkrossare, Adam. SÅ himla söt! Det var svårt att slita sig från honom, så han fick sitta på min höft medan jag hjälpte till att laga mat. Det bjöds på somalisk mat, vilket var riktigt gott! David kom också och gjorde oss sällskap. Det har varit en riktigt bra dag idag, och det har jag mitt sällskap att tacka för!

RSS 2.0