My pretty girl

Tiden går fort, för fort.

Viol- och kardemummamacarons

Visst märker man skillnad på lördagens bakade macarons och gårdagens? Övning ger färdighet som man säger. Ett annat recept användes för att baka dessa, och de blev hur goda som helst! Smakade varken för mycket eller för lite utav smakerna, och blev sådär sega i mitten, de blev så perfekta som de kunde bli! Jag har fått en fling för att baka macarons, någon dag i veckan tänkte jag baka passionsfruktsmacarons, såg att pappa även hade den smaken på jobbet, och varför inte testa polkagrismacarons när man ändå håller på... Det är jätteroligt när man har tillgång till så många olika smaker och färger. Jag vill baka hela tiden!

Hallonmacarons

Hela dagen igår var jag med min familj. Vi började dagen med att äta en god frukost bestående av bland annat hembakat bröd som är min favorit på frukostbordet. Efter det åkte vi till Ikea och Valbo köpcentrum för att inhandla behövliga saker samt äta lunch. När vi var på hemmaplan igen gjorde vi oss alla i ordning för att gå hem till Sandra där vi firade att hon fyllt 40 år. Mot eftermiddagen traskade jag hem för att påbörja bakningen av hallonmacaronsen. De blev himmelskt goda, så goda att de tog slut på en och samma fika. Ikväll tänkte jag baka en omgång macarons till, fast med violsmak den här gången. Pappa har många olika och roliga aromer på sitt jobb som jag kan använda mig utav. Så nu måste jag bege mig iväg till pappas jobb!

Jag har blivit med lägenhet!!!

I morse fick jag beskedet via mejl, jag fick lägenheten som jag så gärna vill ha! Jag ska alltså bo i Hollywood, tillsammans med två andra tjejer. Det känns så sjukt att allt är bestämt och klart. Även otroligt skönt att jag inte längre behöver oroa mig över vart jag ska bo! Jag har trygghet när jag kommer dit.
 
Lägenheten är en superfin, nyrenoverad och luftig tvåa, med balkong, diskmaskin m.m. Den är ljus och fräsch (visar bilder senare), precis som jag hade tänkt och önskat. Där vi ska bo finns även pool, tvättstuga och gym.
 
Vi kunde inte ha mer tur med läget, då den ligger nära både uteliv och shopping. Den ligger dock en liten bit från skolan, men det gör mig faktiskt inte det minsta. 
 
Om 57 dagar får jag kliva in i lägenheten för första gången, och vara en ägare på riktigt! Det låter overkligt i mina öron.

Hon gör mig glad

När jag gick utanför dörren idag, visste jag att min dag skulle bli bra. Och rätt hade jag. En aning trött var jag dock, eftersom jag endast fick sova i tre timmar. Men när jag plingade på Gabriellas dörr, och hon öppnade och stod där med ett stort leende, då försvann tröttheten ur mina tankar. Vi gick en långpromenad i stadsdelen där vi växte upp och för första gången träffade varann. En bunt roliga minnen från våra tider togs även upp och var huvudämnet under nästan hela promenaden.
När vi tyckte att vi hade gått tillräckligt långt gick vi hem och kokade kaffe med smak av jul. Vi satte oss sedan ute och fikade i den underbart friska luften. Vi började frysa efter ett tag och då var det skönt att gå in till värmen.
 
Nu sitter jag och Fröja och väntar på att resten av familjen ska komma hem, vi ska äta marängsviss och planera något mysigt att göra till helgen.

Recipe

Jag fick några förfrågningar på receptet från gårdagens bakade power bars. Till att börja med så byter jag ut ingredienserna från gång till gång.
 
1dl havregryn med quinoa
1dl solroskärnor
1dl kokosflingor
2dl russin
2st äggvitor
 
Jag brukar byta ut 1dl russin mot 1dl pumpakärnor istället. Är man sugen på något sött passar russin perfekt att ha i, eftersom de är söta och stillar suget efter godis. Något jag också brukar ha i är linfrön och blandade nötter. Ha i det som ni tycker är gott!
 
Blanda allt i en mixer och häll sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Plåten ska ställas in i mitten av ugnen på 175° i 15 minuter. Jag brukar ta ut den efter 13 eller 14 minuter för att barsen ska bli mjuka och lite sega. Skär i bitar direkt efter gräddningen i ugnen. 
 

66 days left

Vissa dagar, som idag, knackar verkligheten på dörren. Det är inte riktigt en naturlig verklighet för mig eftersom jag fortfarande inte förstår att jag snart ska flytta från Sverige. När tanken slår mig, vänder det sig i magen och jag blir pirrig i hela kroppen. Samtidigt känns det konstigt då jag ska lämna alla nära och kära på en obestämd tid. Jag vet att det förmodligen kommer vara den nyttigaste och roligaste upplevelsen i mitt liv, och jag kommer lära mig så otroligt mycket. Men att vara borta från familjen som jag aldrig har varit förr, kommer bli den största utmaningen. Om tre veckor, när jag har besökt den Amerikanska ambassaden och fått mitt visum i handen, det är först då jag kommer inse att äventyret är på riktigt! Jag kan redan säga att det är påbörjat, för alla förberedelser har tagit en enormt lång tid och jag har gjort så himla mycket för att göra detta möjligt. Att ha klarat av allt detta på egen hand, har stärkt mig och fått mig att förstå att jag kan klara mig själv! 
 
Redan nu har jag börjat spåna över vad jag ska packa ner i mina resväskor, det står still i huvudet måste jag säga. Jag vill ha med mig svenska frukostvaror, hela min garderob, min stol från kartell (haha omöjligt), min familj samt mina vänner. Ja, det blir en lång packningslista. Tur är i alla fall att det går att skicka post över till mig så jag kan få svenskt lösgodis. Det lär jag sakna.

Peplum

Ett av köpen i Stockholm.

Life is sweet

Nuförtiden när jag blir sugen på något sött brukar jag röra ihop en smet och göra power bars bestående av massor av nyttigheter. Jag är en extrem godisråtta och vill få en sorts balans i mitt konsumerande av godis. Det vill säga att jag håller mig ifrån det i veckan och äter på helgerna. Det har inte varat länge, men nu när jag har tagit tag i träningen vill jag inte äta en massa onyttigt, det känns inte som att det ger någon effekt då. 

Salmon salad

Träningsvärken biter på alla områden på kroppen idag. Känner till och med en snudd av feber och trötthet, men efter en energirik lunch och två alvedon känner jag mig nu pigg för att åka och träna! Dagens pass i sällskap med pappa. Efter det har jag planerat att träffa Nathalie och gå en promenad med henne. 

Torka aldrig tårar utan handskar

// Cottage cheese // Kiwi // Pumpkin seeds // Coconut flakes // Sunflower seeds //
Min gårkväll började och slutade väldigt bra. Tanken var att jag och Nathalie skulle dricka några drinkar ute bara, men vi träffade på ett par människor som vi bestämde att vi skulle fortsatte våran kväll hos. Det var helt okej, men jag fick däremot lida för det idag. Det var länge sedan jag mådde så dåligt efter att ha druckit alkohol. Fy!
Ikväll blev det inte som planerat, det var tänkt att jag skulle på en halloweenfest med några kompisar, men min kropp och knopp klarade helt enkelt inte av det. Istället har jag varit hemma och umgåtts med familjen. Vi har ätit god mat vid ett halloweenpyntat bord, tittat på tv och ätit godis. Nu ska jag titta på klart på en tredelad serie som heter Torka aldrig tårar utan handskar. Efter det ska jag sova bort baksmällan helt. Godnatt

It flaws sometimes

Mina två senaste dagar på jobbet har varit jobbiga och psykiskt påfrestande. Ni som vet vad jag arbetar med kan ju tänka er vad jag genomgår. Inget som jag närmare tänker dela med mig av här. 
 
Har varken haft tid eller lust till att blogga eller vara socialt aktiv. Därav tystnaden... Jag tänker inte gömma mina känslor, utan jag väljer att tänka över dem på egen hand istället.
 
Förutom det snålt beskrivna läget ovan är allt bra. Jag har gjort några obligatoriska uppgifter på Santa Monica college's portal samt uppdaterat mitt engelska ordförråd. Imorgon får jag äntligen välja några kurser jag ska studera, är dock osäker på valet av huvudämne. Men det löser sig nog!
 
Det ska bli skönt med en ledig dag imorgon, då ska jag och Bella gå en sväng på stan och förhoppningsvis hitta något vi kan klä ut oss till på lördag.
Nu väntar en stund framför tv:n och sedan många timmar sömn!

RSS 2.0