Till det som är vackert

Idag har jag pratat om Mamma med människor som inte haft någon aning om vad som har hänt. Jag kunde höra mig själv säga: "She passed away five months ago" och sedan svartnade det. Jag vill fortfarande inte tro på det. Samtidigt så känns det som att hon är med mig.
En dag när vi var med barnen skolan kom några turister som ville titta hur barnen hade det i skolan. De hade med sig massvis med leksaker som de gav till barnen. Vilket var så roligt att se. Men särskilt när en av flickorna fick en stor rosa nallebjörn, då kände jag att Mamma kom fram i form av tårar. Det var så himla fint. Har aldrig sett något liknande förr. Det berörde mig så mycket. Och för den här tjejen är det inte lätt. Men är förmodligen den smartaste av oss alla, och så himla godhjärtad. Kan inget annat än älska tösen, fina Ayu. Önskar att Mamma kunde få träffa henne.



Echo beach, Canggu




Echo beach

Vi befinner ju oss i Canggu den här helgen, som ligger vid Seminyak. Tillsammans med Lina hyrde vi ett hus vid Echo beach med sex andra volontärer. Två som vi bor med hemma i Bedulu och de andra gör sitt volontärarbete på ett annat ställe här i Bali. Allt med huset är ekologiskt (därav Echo beach) och ligger precis vid risfälten, så vi har helt klart hamnat rätt. Har haft så himla roligt hela helgen, vill inte att den ska ta slut, även fast jag saknar barnen i skolan. 

I fredags när vi kom hoppade alla i stort sätt i poolen på en gång. Vi beställde hem mat och dricka och drack öl och Tequila och bara njöt av platsen vi kommit till. Alla var lyriska. 
Igår vaknade jag och Lina först av alla, som vanligt, och före klockan (som vanligt). Vi tog oss en långpromenad för att se vad som fanns omkring, kom hem med massa färsk frukt. 
På förmiddagen låg vi vid poolen, mot lunchtid gick vi ner till stranden för att äta lunch och kolla in surfvågorna. 
Sedan gick tiden fort medan vi hade roligt och det blev kväller och dags för middag. Vi åkte in till Seminyak square och åt japanskt till middag. Sedan ville alla testa på utelivet. Jag och Lina kom ifrån de vi var med. Vi träffade på ett gäng australiensare som vi bondade med direkt. Är lite lycklig idag. 





Seminyak

Sedan vi kom hit har vi varit trötta varje kväll vid niotiden, och somnat senast tio. Nu är klockan strax elva och vi ligger i våra sängar under sänghimlen. Vi träffade våran Sofie idag, som vi inte har sett på tolv hela veckor. Det blev ett gråtkalas. Vi åt middag på vårt favoritställe i Ubud och efter det tog vi taxi hem för 26 kronor var. Streckan var som från stan till Valbo köpcentrum och tillbaka. HALLÅ?

Imorgon efter jobbet åker vi och några andra volontärer till Seminyak. Vi har hyrt ett hus vid stranden som vi ska bo i över helgen. Kommer nog bli riktigt nice!  Hörs

Yesterday




Jag och Lina tog fel på dag. Det är idag allting börjar. Men vi hade möte med våran supervisor samt kontaktperson. Det var väldigt roligt att träffa dem, för det gjorde oss mindre nervösa inför kommande arbete. 

Så istället för att vi jobbade igår gick vi promenader, hängde vid poolen och åt en riktigt riktigt bra middag på ett ställe där de bara har raw food. Vi åt till och med en efterrätt, en chocolate tart. Den innehöll dadlar, kokos, hasselnötter, valnötter, rå kakao, och fikon. Så jävla god var den! 

Vi hörs!

Ubud








Haft en riktigt bra dag här i Ubud. Den började redan innan väckarklockan ringde. Jag och Lina gick ner och åt frukost vid sjutiden, här äter man ris, ägg och frukt till frukost. Eller de äter ris till varenda mål. 

Idag har vi varit och sett massvis med apor i monkey forest. Vilda men snälla och väldigt orädda apor. Var en aning rädd när vi gick inåt i djungeln för det KRYLLADE verkligen av apor. Fick även se häftiga tempel och delar av deras hinduistiska religion. 

Tjejerna och jag har gått mycket idag, vi gick en lång bit uppför ett berg för att se risfält. Och det var det värt! Efteråt åt vi middag för 35.000 rupier motsvarade 28 svenska kronor. Helt galet! Och ändå ska det vara dyrt, för att det ligger vid turiststråken. 

Imorgon åker vi till Bedulu och träffar barnen för första gången. Vi är lite smått pirriga eftersom vi inte har en aning om vad som väntar. Har en känsla av att det kommer bli bra. 
Nu ska vi dricka indonesiskt kaffe och äta gul vattenmelon och mango. Fruktfrossa får man här!

Update



Så. Jäkla. Härligt. Amen!

Mellanlandning




Nu är jag och Lina i Qatar. Allt har gått så bra det bara kan gå. Vi har haft sex väldigt roliga/mysiga timmar på planet. Jag älskar att åka med Qatar airways, sån otroligt bra service. Först fick vi ett varsitt glas champagne (ur plastmugg Pappa, men ändå, smutt!) med tapenade och små snackspinnar. Strax efter det kom maten in. Och maten... Var det verkligen flygplansmat? Så gott! Eller var jag helt enkelt bara döhungrig? Iallafall, till det drack vi rödvin och blev fnissiga. Sedan drack vi kaffe i mängder och sprang in och ut från toaletten för att spraya några sprut av lukta-gott-sprayen. Det luktade barnrumpa på hela planet vill jag lova. Nu är vi väldigt trötta, men jävligt taggade på att gå på nästa flight med Qatar airways. Vad ska de bjuda på för gott den här gången?... To be continued... Puss alla där hemma!

The day before

 
 
Har laddat upp inför resan med Pappas paella. Åh vad det är gott! Nu är det endast en natt kvar för mig att sova hemma i lilla rummet. Mums

13 January 2015

Selamat malam! (Godkväll, på indonesiska)
Jag och Lina har fått en lista på massor av användbara fraser på indonesiska som vårt in-country-team tyckte att vi skulle lära oss innan ankomst. Tänkte att det kunde vara lämpligt att börja plugga in dem nu eftersom vi åker om tre dagar. Kruxet är ju hur jag uttalar dem bara... Varken Google translate eller Tyda verkar vilja samarbeta. Får tjuvlyssna vid något tillfälle därborta, eller hur? Ya! (Ja)
 
Tidigt imorse klev Pappa, Lina och jag upp för att åka till Stockholm. Lina bjöd på frukost på Urban Deli och sedan promenerade vi omkring lite innan det var dags att ta tåget hem. Dagen startade tidigt, så den får även sluta tidigt. Faller ihop vilken sekund som helst. Selamat tinggal! (Hejdå)

Last night

Bild tagen från Emelinas blogg.

Igår var en riktigt bra dag. Utnyttjandegraden låg på 95% vill jag säga. Dagen började tidigt med en frukost på Högbobruk som jag bjöd familjen på. Efter det åkte jag ut till Mormor och Morfars stuga med Lisse och kusinerna. Mycket mysigt med korvgrillning och friluftsliv, speciellt nu när vintern är här på riktigt. På eftermiddagen åkte jag ut till Lina i Valbo på en god middag samt förberedande inför en avskedsfest för Emelina och Julia som på tisdag lämnar landet. Det var en väldigt lyckad kväll, men jag kommer sakna tjejerna. De är så fina. 

Själv kom jag nästan nyss hem från mitt sista arbetspass, både skönt och oskönt. Är iallafall otroligt glad över att jag snart ska få träffa min Sofie som jag inte träffat på månader. Även att jag ska sällskapa med en av de bästa människorna jag vet, Lina.

Made it through the year

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Jag arbetade inom handel, vilket jag aldrig trodde att jag skulle göra.

 

Vilka länder besökte du?
London och Paris.

 
 

Är det något du saknar från år 2014 som du vill ha år 2015?
De sju första månaderna av år 2014 var kanske de bästa i mitt liv då jag flyttade till London och lärde känna många nya människor, som fortfarande finns i mitt liv. Så, något jag saknar är att bo i London och alla människor jag lärde känna där.

 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Jag kommer alltid minnas 31 juli med en klump i magen. Datumet då min Mamma fick en hjärnblödning och låg på Akademiska och kämpade för sitt liv, medan jag befann mig i London. Panikslagen.

 

Det roligaste minnet från 2014?
Måste vara när Sofie hälsade på mig i London. Vi hade den sjukaste och roligaste veckan ihop där. Glömmer den aldrig.

  

Vad var din största karriärsmässiga framgång?
En ny arbetslivserfarenhet fick jag. 

 

Och din största framgång privat?
Att min Mamma inte längre finns är det värsta som någonsin har hänt mig. Den sorgen och smärtan kommer aldrig försvinna. Men hur konstigt det än låter så har jag blivit starkare utav det. Jag vet hur bräckligt livet är och att någon kan tas ifrån oss vilken sekund som helst. Så tänkte jag aldrig förr. Då kändes det helt absurt när jag tänkte att mina föräldrar kanske kan dö när jag är ung. Jag kämpar varje dag, vissa dagar kan jag faktiskt känna mig lycklig, ibland känner jag mig bara arg och vill skrika och slå sönder allt runt omkring mig. Men får ta det för vad det är. 

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Resor, mat, vin, kläder och en dyr lägenhet.

 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014?
Champagne problems, Loyal, Another love och Life round here.

 

Var du gladare eller ledsnare år 2014 jämfört med tidigare år?
Jag var så jävla glad 2014 samtidigt som jag var jävligt ledsen, men glädjen sammanlagt, från 2014, väger nog upp tidigare år.

 

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat.

 

Blev du kär år 2014?
Det blev jag. 

 

Den bästa tv-serien?
Har så otroligt många favoriter, men någon som utmärkte sig lite var Orange is the new black.

 

Bästa böckerna du läste i år?
Läser nödvändigtvis inga böcker, så får väl dra till med anställningsavtalet jag läste innan jag skrev på för att börja jobba på Esprit. 

 

Bästa filmen du såg år 2014?
You're not you.

 

Den maträtt du oftast åt år 2014?
Lax med rotfrukter i ugn. Eller räknas brieost och kex?

Något du önskade dig och fick?
Kärleken. Den äkta kärleken.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Vaknade i den gnissliga våningssängen på hostelet i Kilburn, London. Rebecka väckte mig med tårta och paket på sängen. Vi hade känt varandra i 18 dagar, fast hon kändes redan då som en barndomsvän.
Jag hade lyckats få jobb när vi fortfarande bodde på hostel så jag åkte iväg på dagen för att jobba några timmar. På jobbet möttes jag av bubbel, choklad och ballonger från mina tre managers. Personalen som jag jobbade med den dagen låtsades om att inte veta att det var min födelsedag, vilket jag inte tänkte på eftersom de hade känt mig i drygt en vecka. Men när vi hade stängt butiken och stod uppradade för team talk överraskade de mig med ännu mer bubbel. Minns hur röd jag blev i ansiktet haha...
Kvällen började, jag mötte upp tjejerna utanför Maddox och gick in för att äta middag. Därinne fick vi syn på Steve Aoki vid bordet bredvid, och några timmar efter det dansade vi inne i green room och sjöng these hoes ain't loyal. Jävligt bra födelsedag. Kort sagt.

 

Högsta önskan just nu?
Att Mamma ser/vet hur jag lever mitt liv.

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Bortsätt från den katastrof jag utsattes för så hade år 2014 varit det bästa året i mitt liv.

 

Vad fick dig att må bra?
Vad? Pappa, Sofie, Lina samt alla bakdagar hemma hos Lisse med kusinerna.

 

Vilka saknade du?
Mamma, Pappa och Lisse, när jag bodde i London.

 

Vem är du mest stolt över?
Jag är otroligt stolt över min Pappa som har klarat av så mycket. Han har bevisat för mig att även den största motgången inte behöver bryta ned en.


More than a lover

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har precis tömt telefonen på alla bilder och videoklipp. Fick tillbaka allt minne, och allt minne behövs ju när jag åker. Tio ynka dagar kvar. I mitt rum ser man bara tvätthögar, en stor resväska, viktiga papper, kartor och himla massa färg - tagit fram alla sommarkläder!!! Jag och Lina är som två fnittra flickor över vårat kommande äventyr. Fast det beror nog på en del annat också. Hihi. 

RSS 2.0