Venice beach

Veckan är i full gång, det märks. Fick en bra start när det visade sig att jag fick A på min uppsats i engelska. Det höjde motivationen. En annan motivationshöjande faktor var kvällens lektion, photo 2. Vi fick lära oss att framkalla bilder med olika filter ett mörkt rum. Det var så himla roligt! Väldigt svårt i början, men efter några försök lyckades jag framkalla fem bilder på mig själv. Helt magiskt hur det fungerar, måste visa er så att ni förstår!
Nu somnar kroppen ifrån mig känner jag, har spaghettiben och trasiga armar efter förmiddagens danslektion. Skönt men känner mig en aning handikappad.

// Venice canals //

Venice, jag fullkomligt älskar Venice! Att det bara tar några minuter att ta sig dit med cykel gör att jag kommer spendera mycket av min tid där framöver. Venice canals kan ni se ovan. Venice beach ser ni i nästa inlägg. Håller ni inte med om att det är charmigt? Båtarna, husen och broarna. Så vackert!

G som i gemenskap

Nu tänker jag somna framför en gammal hederlig film, G som i gemenskap. Kommer dock inte somna. Godnatt!

Yes since we found out, since we found out, that anything could happen

Det är märkligt hur livet ibland artar sig. Inte kunde jag för lite mer än ett halvår sedan tro att jag skulle flytta hit till Los Angeles. För att studera dessutom, jag som absolut inte skulle plugga mer på ett tag efter gymnasiet. Men mina tankar och åsikter ändrades chockerande snabbt. I det här fallet fick jag upp motivationen till att spinna vidare på ett nytt intresse, som är fotografi. Och jag ville verkligen inte stanna kvar i Gävle och inte veta hur framtiden skulle se ut, för just då när jag tänkte på den såg den osäker ut. Det kändes som att allt hängde på en skör tråd, vilket det i och för sig gjorde. Men när saker och ting visade en ljusare sida på livet, då visste jag, den här chansen ska jag ta! Jag vet med mig själv att jag inte kommer stanna här hela livet, det finns för mycket hemma i Sverige som jag inte kan leva utan. Och en av sakerna är det som inte fick ett värdigt avslut. Inte någonstans...
För att inte tala om min familj och mina vänner, de hade jag aldrig kunnat leva utan. Alla de gånger de har tagit emot mig när jag har "ramlat", funnits där för mig när mitt liv har varit ostabilt och ja, listan kan göras lång.
Fick ett mejl häromdagen där det bland annat stod "Fröja har börjat säga hela meningar, hon kan säga Fröja sitta där, Fröja äta mat." Mina tårar började rinna i samma sekund som jag läste det, det gjorde så ont att veta att jag inte var där den gången hon sa sina första meningar. Samtidigt blev jag glad, det börjar bli människa av henne också.
På den korta tiden jag har varit här har jag klargjort för mig själv vad jag vill göra efter detta. Har haft mycket tid åt tänkandet på egen hand, och därmed vet jag nu vad mitt nästa mål är.

American pancakes

En aning platta pannkakor, men ack så goda! Jag älskar att lyckas. Kommer definitivt göra dessa igen, kanske redan imorgon...

Ops...

God morgon! Min kväll har precis dragit igång. Fick presenter av Mamma från Sverige, bland annat godis, så min kväll kommer bestå av en massa gott att äta samt en bra film. Nu är det helg!

Sunny day

En solig dag i skolan.

Good, good life

Här i Cali rullar allt på. Alla kurser har dragit igång i skolan, jag mår bra, har flera roligheter som väntar och har pratat med några över Skype. Har lyckats få en framtidsplan spikad med Nathalie, och vi är så himla glada! Känslorna bubblar vilt i kroppen.
En annan sak som är väldigt rolig är att Pappa har bokat resa hit, om två månader får jag äntligen träffa honom!
 
Imorse när jag kom till Performing arts center (där jag dansar) la jag märke till att det var väldigt mycket folk (mer än vanligt), ställde mig och tittade efter vad det kunde vara som lockade alla dit och fick då syn på kamera/filmutrustningar. Blev väldigt nyfiken så jag gick in i byggnaden där alla människor var, såg stolar uppradade där det på baksidan av dom stod "The Mentalist" samt skådespelarnas namn. Då förstod jag, de ska alltså spela in delar av serien där. En aning häftigt!
En random bild från Rodeo drive.

Hi

Att försöka sova nu är absolut meningslöst! Får ställa mig och göra squats för att bli trött typ... Coffee before bed - big no no! Hur som haver, imorgon SKA jag ligga vid poolen hela dagen. Tog attans inte tillvara på solen idag. Har kollat på baksmällan för tioende gången, ätit frozen lovely yoghurt och bokat brunch med Tiffany.

Pow pow!

These shoes became mine on Valentine's day. True love!

In the sun

Har nyss ätit en mycket god lunch ute på balkongen, och som ni ser är det väldigt soligt idag. Och varmt. Funderar på vad jag ska göra, klockan är 2:00 PM så det är faktiskt dags att tralla iväg och få någonting gjort.
Hur mår ni hemma i Sverige?
Tycker förresten att det är roligt att så många tittar in här. Men vilka är ni?

It's all worth it

Det är helg, jag är klar med alla läxor och har bara njutandet kvar, som varar till på tisdag. Det känns väldigt skönt måste jag säga. Funderar nu på vad jag ska hitta på imorgon och har kommit fram till att jag nog kommer spendera dagen i Venice.
Jag hoppas att min träningsvärk är borta imorgon, just nu har jag ont i varenda liten muskel (som jag inte ens visste att jag hade). Det glädjer mig att min danslärare är hård och peppande, det gör att jag tar träningen på allvar. Jag har alltid fungerat så, att någon måste ge mig en spark i arslet för att jag ska bli motiverad. Nu när jag är motiverad till att träna gäller det bara att hålla kosten på topp också!

2/12/2013

Detta är det roligaste! Strikt dress code på dansen och inga undantag. Plus två uppträdanden och en videoinspelning, haha! (Gäller att prestera) Sex timmar i veckan ska jag dansa, så jag känner att jag inte behöver gymma mer.
Idag när jag satt på bussen hem kom jag att tänka på hur något som jag tycker är sjukt. Och det är att det finns drive thru på nästan alla ställen här. På Starbuck's, restauranger, apotek, spritaffärer etc. De är så lata att de inte orkar gå in i affären för att handla medicin eller sprit. Hahaha! Det är så roligt och typiskt USA så det finns inte.

Saddle ranch

Gillade Saddle ranch starkt även om det jag åt inte var någon höjdare. Stället är förresten känt från Entourage.
First day at college idag kära vänner! Om det gick bra? Hittills älskar jag de kurser jag har valt. Har lyckligtvis fått en jättebra professor i photo 1, och även i engelska. Imorgon startar två kurser till, och jag är grymt taggad inför dansen måste jag säga.
Sedan jag kom hem har jag gjort en läxa, ätit mat, handlat samt pratat med en ny amerikansk vän. Dagen har varit ljus, på alla sätt. Vill krama om hela min familj och dela med mig av min glädje.

90210

Ovan ser ni polishuset i Beverly Hills. Det ser ut som ett slott.
Mitt favoritställe i Los Angeles är nog Beverly Hills. Jag älskar hur det ser ut överallt, och jag gillar att det skiljer sig rätt mycket mot övriga L.A. Nästa halvår skulle jag vilja bo där, det vore en dröm.

Griffith park

Charlie och hans änglar, haha!
En riktigt bra dag har jag haft med Mikaela, Paulina och Daniel. Griffith - Hollywood - Beverly Hills. Har sett ut över hela Los Angeles, vilket var en upplevelse! Mycket vackert och mycket sevärt. Resten av dagen får ni se i ett annat inlägg.

You can do it!

De senaste dagarna har jag bara njutit. Njutit av att inte ha några måsten, har med andra ord bara tagit det lugnt hemma. Det är så skönt att veta att jag kommer börja i skolan full med energi och motivation (supertaggad var ordet). Men några dagar är det kvar innan allvaret börjar, och det som ska hinnas med innan dess är att tvätta, köpa cykel samt spendera en hel dag i Hollywood. Längtar till helgen kan jag ju säga. Nu ska jag se klart ett avsnitt av Pretty little liars, efter det är det dags att sova!

Marina del Rey

Gick en kort promenad vid hamnen för en stund sedan, som ligger precis där vi bor. Det är så vackert, skulle kunna stå i timmar och titta på alla fina båtar. Att känna doften av havsmat är inte dumt det heller. I Marina del Rey känner jag mig helt hemma!

The cheesecake factory

Den mest fantastiska pastan jag har ätit.
Jag tänker inte nämna hur god denna cheesecake var, ni förstår nog det bara av att titta på den. Det första som kom ur min mun när jag hade ätit en tugga var "oh my God". Ja, har nästan aldrig varit så nöjd efter ett restaurangbesök som jag är efter ikväll. Och nog kommer jag äta där igen, det kan jag garantera. Har bestämt mig för att Pappa och jag ska äta där under hans vistelse i April. Herregud, food heaven!

In my bed

Idag lever jag farligt. Twix, kanelbullar, vitt bröd och chips är det som kommer in genom mitt matintag idag. Har min söndag på fel dag med andra ord. Jag har legat i sängen exakt hela dagen med paus för att gå och handla snask. Finns det ingen ork resulterar allt i en slapphet som inte heter duga. Det är alltså idag jag behöver mina föräldrar som mest!
In my bed. Så mysigt.

Yesterday

Gårdagen var toppen! Grillade för första gången i år, och det smakade oförskämt gott.

Let the evening come!


Yes!


They don't know about us

Denna kväll klassar jag som en av de mysigaste. Det är lördag, har ätit gott, spenderat kvällen i jacuzzin och ska nu se Pretty little liars. Finns inte mycket som kan slå detta.
Imorgon är det Super bowl party här, och efter det anordnar vi ett dinner party. Det ska bli grymt roligt! Nu fortsätter kvällen, see you guys later.

February 1st

Den enda bilden jag har att bjuda på idag.
Min dag har varit händelserik, trots brist på bilder. Vaknade tidigt och drog snabbt ner till piren för att träffa Daniel. Vi satt ett tag i solen, och efter det gick vi till 3rd street. Där tog vi en kaffe, gick i affärer, pratade och sedan gick vi åt olika håll. En stund senare åkte jag hem, hittade en butik där allting kostar 1 dollar styck, och tro mig, det var inte bara skit (haha)! Här hittar man något nytt nästan varenda dag, och jag slutar aldrig förvånas.
 
Efter den mättande måltiden som ni ser på bilden ovan, körde jag en timmes intervaller på gymmet, hade nästan glömt hur skönt det faktiskt är. Förhoppningsvis håller jag detta träningssspår ett tag, då kaaaanske jag blir lika duktig som min Pappa.
Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Godnatt och god morgon!

The westerly

Det här är bilder på The Westerly, lägenhetskomplexet som vi bor på. Trivs som bara den här!

RSS 2.0