My day in Stockholm

Vi åt lunch på ett ställe som aldrig gör mig besviken, Jensen's Böfhus.
Efter några timmars shopping stoppade vi i oss en varsin kaloribomb.
När jag vaknade upp i min säng hemma hos mamma igår, blev jag genast på ett sprillans bra humör. Det berodde på att det snöade ute, det var så vackert och alla julkänslor i kroppen blossade upp. Jag tänkte att jag var tvungen att göra något roligt av dagen, eller göra av med energin framförallt. Jag kom på att min syster har höstlov denna vecka, så jag ringde och frågade henne om hon ville följa med till Stockholm över en dag. Svaret kom i samma sekund som jag ställde henne frågan. Självklart ville hon följa med! Jag bokade direkt två biljetter till Stockholm och rätt som det var hade jag gjort något roligt av dagen. 
I morse åkte vi till Stockholm tidigt, för att vara i tid till affärerna öppnade. Jag fastnade någon timme inne på H&M och såg alldeles för mycket fint som jag ville köpa, som jag trodde, tur är att jag har en viktig sak att spara inför, så att jag håller mina fingrar "någorlunda" i styr. Kom hem med ett och annat ändå, men nu har jag köpstopp fram tills jag bor i Los Angeles!
Nöjdast är jag över ett par loafer's som jag köpte på COS. De ska jag inviga i Januari när jag bor i värmen. Det var något visst med skorna, kärlek vid första ögonkastet. Jag kunde inte gå därifrån utan dem, de fick kosta vad de kosta ville. Jag hade gjort mig förtjänt av dem. Ni får se mina juveler (och allt det andra för den delen) i ett inlägg senare. Nu är jag trött men nöjd över hur min dag har sett ut. Benen är möra men det får inte mig störa! Godnatt

When nothing stands in the way

En ny vecka väntar, bara en timme bort. Ett nytt äventyr väntar, bara 77 dagar bort. Jag känner mig förväntansfull och glad inför den kommande vintern, för ovanligheterns skull. Min hy har återfått sitt gamla jag. Jag har aldrig varit så nöjd över en lön som den jag fick den här månaden. Jag tycker helt plötsligt om kebabpizza. Jag fryser mer än vanligt. Jag ser fram emot en dag med mig själv i Stockholm, där jag ska inhandla julklappar. Jag har blivit överkänslig mot laktos. Jag älskar mina vänner. Min svaghet i livet är kokos. Jag har börjat engagera mig mer i matlagning. Jag är inte lika lat som jag brukade vara. Och jag är bara allmänt tillfredställd över hur mitt liv ser ut just nu. Ett stort plus är att jag har umgåtts med min pappa mer än vanligt på sistone.

Greatest dad in the world!

Idag har jag haft en riktig pappa och dotter-dag. Vi började den med brakfrukost och planering inför pappas kommande vistelse i L.A. När det sedan var dags för lunch åkte vi till biblioteket (som vi alltid gjorde när jag var liten) och åt en varsin räkmacka. Pappa läste samtidigt ur sina biltidningar och jag njöt av räkmackan och det starka kaffet. Nu ska jag packa väskan och gå hem till Bella, vi ska gå och sola några minuter i solariumet och sedan ska vi skiljas åt för att träffas senare ikväll. Vi hörs!

A little update

Dagarna som har passerat (det vill säga dom dagar jag inte har varit aktiv här på bloggen), har jag ägnat åt förberedelser inför flytten till USA, träning och några arbetspass. Mer hinner jag inte med om dagarna när det är mycket som skall göras. Nu kan jag äntligen pusta ut och känna lättnad, för större delen av alla förberedelser är klara. 
Idag har jag varit på banken, biblioteket samt hunnit gå en lång powerwalk. Det som återstår av dagen är middag och gymma med pappa. 

Lax i foliepaket

Det är godare än vad det ser ut, när detta har varit i ugnen och fått en liten krispig yta och man häller på lite av örtsåsen, det är då man uppnår foodgasmen (haha)!

This is food porn

Maten ikväll bestod av lax i foliepaket med rotfrukter, lök, rädisor och en jättegod örtsås.
Dagen har ägnats åt träning, matlagning, mysig stund med familjen samt ett par drinkar med Nathalie. Lördagen har varit lugn och till för att i stort sätt vila upp sig efter en vecka som har inte har bestått av mycket sömn. Innan jag går och lägger mig ska jag ställa klockan på en skaplig tid, för imorgon ska jag fixa några saker som jag ska ha med på ansökan till visumet. Ska även hjälpa till några timmar på pappas jobb. Nu känner jag att det är dags att lägga sig till sängs. Godnatt!

Dagen som har varit

Idag började min dag med att jag fick dra mig själv upp från sängen, jag var så trött att jag inte ens blev pigg efter en dusch. Men efter en rejäl frukost piggnade jag till något. Är det vädret som gör mig så trött? Det är jättejobbigt att vakna och vara seg i huvudet redan från start, man kommer inte riktigt igång.
 
Innan jobbet gick jag runt på stan ett tag, jag köpte en present till mamma som jag vet att hon länge velat ha. När hon öppnade och såg vad det var blev hon verkligen förvånad och glad. Det var nog ett av mina bästa köp på länge!
 
Väl på jobbet ramlade det in ännu ett roligt mejl. Det var ifrån en tjej som tipsade om en jättefin lägenhet i Marina del Rey, det är en tvåa på 125kvm som ligger precis vid stranden och 20 minuter från skolan. Hyran ska diskuteras, och om den är rimlig tror jag inte att det finns så mycket mer att tänka på. Något jag har lagt märke till är att alla lägenheter är mycket större än hemma i Sverige. Jag hittade flera ettor som låg på 110kvm och till och med 135kvm. Hemma får man vara glad om man hittar en etta på 70kvm. Det är skillnad, och hyrorna behöver inte skilja sig så mycket från varandra. Det gäller att hitta rätt och med lite tur! Mitt lägenhetsletande har knappt börjat, men de flesta rekommenderar att fixa boende på plats. Om jag hittar något som jag tycker passar mig, så blir det eventuellt så att jag tar det, det kommer nog kännas ganska tryggt att redan ha ett boende när man anländer till L.A. Nu ska jag sluta tjata och gå ner och lägga mig i sängen, måste försöka sova då jag ska vara uppe med tuppen. Imorgon ska jag jobba heldag på förskolan, åh så roligt!!! Godnatt

There's something good in everyday

Det är så typiskt mig att alltid bli pigg på kvällen när jag egentligen borde sova. Jag kom nyss hem från en två timmars lång powerwalk med Isabelle, trodde att det skulle göra mig trött, men här sitter jag som en nattuggla i mörkret medan alla andra i huset sover. Det konstiga är att jag har varit trött exakt hela dagen, och längtat efter att få komma hem och lägga mig i sängen. Men nu vet jag att det kommer vara omöjligt att somna...
I alla fall, när jag var på stan igår hittade jag det sökte efter - ett par svarta och jättetighta jeans, behövde inte gå i många affärer innan jag fann dem. Mycket bra.
Idag ramlade det förresten in ett roligt mejl i inkorgen. Det var från en tjej som också ska plugga på Santa Monica College i vår. Vi ska prata någon dag över skype, vi vet ju ingenting om varandra. Men första intrycket av henne var väldigt positivt! Vi får se vad det blir av med detta.
 
 

Tonight's evening snack

Min eftermiddag och kväll har bestått av lite olika aktiviteter. Jag har tittat på avsnitt jag hade missat av Gossip girl, varit och handlat med Fröja och umgåtts med Nathalie. Det blev en riktig inomhus-dag idag, men imorgon ska jag ta mig ut oavsett vad vädret är på för humör. Enligt väderprognosen ska det inte regna, och det är huvudsaken. Imorgon väntar för övrigt en del roliga saker, jag ska träffa en person som jag inte har träffat på över ett år. På något konstigt sätt känns det lite pirrigt, men väldigt skoj! Efter det ska jag träffa Nathalie på stan och förhoppningsvis hitta det jag länge letat efter, ett par svarta, tighta jeans.

Yummy in my tummy

Pesto får mina smaklökar att jubla, det är så otroligt gott och enkelt. Det åt jag till lunch idag tillsammans med två skivor finn crisp (en ny sort) samt en uppskuren nektarin. Mycket gott och gör en hungrig mage mätt!

A lovely breakfast

// Oatmeal with raisins, blueberry, pomegranate and coconut flakes // egg // grapefruit //
 
En mysig höstmorgon vid köksbordet, med tända ljus, god frukost och pappa som sällskap. Perfekt start! Snart ska jag ut på en powerwalk i regnet, och efter det ska jag träffa Nathalie. Jag känner på mig att dagen kommer bli bra, för den började väldigt bra. Vi hörs lite senare!

A big favorite

Det här brödet har blivit en favorit hos alla i familjen, det är gudomligt gott! Jag visste inte att ett bröd kunde göra mig så glad. 

Mitt busfrö

Just nu håller det på att ske några förändringar här hemma, på min nedervåning. Linn ska få rum där nere och så ska toaletten göras om en aning. Det tycker jag ska bli roligt!
Fröja har varit mitt sällskap hela dagen, och det har varit roligt varje sekund med henne. Hon har blivit en stor tjej och framförallt rolig. Den rosa tröjan hon har på sig på bilderna brukar hon alltid ha på dagis, det är hennes favorit, och man får INTE ta av henne den.

My mom's birthday

 5 bilder från min mammas födelsedagafirande.

Rocky road cupcakes

Som ni säkert redan har förstått så bakade jag rocky road cupcakes igår, i mammas ära, eftersom hon fyller år idag. Jag som har förbud från allt som det är socker i, provsmakde en cupcake för att vara säkrad om att det jag bjuder på är ätbart. Och mina smaklökar fann den väldigt attraktiv i smaken, så himla goda! Jag hade många dumlekolor i, för att den skulle bli lite seg. Själva muffisen var inte sådär torr och tråkig som den annars har en tendens att bli. Riktigt nöjd är jag!
I natt sov jag över hos Nathalie, så nu efter frukosten gick jag hem till pappa för att hämta några saker. Måste cykla hem till mamma nu för att hinna baka allt som ska hinnas bakas innan släkten kommer. Det som är kvar att baka är kolakakor och havreflarn med smörkräm emellan. See you guys later!

Anna Dello Russo for H&M
Guldskorna hon har designat skulle jag inte tacka nej till!

Last night

Gårkvällen var början på min dag kan man säga. Jag klev upp så sent som på eftermiddagen för att jag hade jobbat natt och kom hem på morgonen. Det som gjorde min kväll igår var att jag fick umgås med människor som jag värderar allra högst. Vi åt mycket god mat i form av plock, samt drack bland det godaste i alkoholväg. När klockan närmade sig 22:30 hörde jag av mig till Nathalie, vi bestämde oss för att dricka några glas ute, spontant sådär, mycket trevligt! Några minuter innan stängning knallade vi hemåt till Nathalie. Vi somnade runt 04:00 och klockan ringde redan kl. 06:00 för att det var dags för mig att cykla till jobbet. Jag kände mig lite snurrig efter endast två timmar sömn. Men det var det värt! Nu är jag hemma, trött som löven på träden och ska snart släcka överallt för att sedan gå upp och lägga mig. Imorgon väntar jobb 14-21. Ska försöka hinna med en lååång powerwalk innan jag börjar tänkte jag. Godnatt nu!

One step closer

Idag har jag lyckats komma ett steg närmare i processen. Jag har bokat in mig på ett informationsseminarium som äger rum redan den 15:e Januari, på plats. Så nu vet jag exakt vilket datum jag boka min flygresa dit. Det visade sig att det blev tidigare än väntat, så det är alltså bara 3 månader kvar!
Det är några förberedelser kvar i det hela, bland annat att besöka den Amerikanska ambassaden i Stockholm för att fixa visum. Men även sådant som att byta mobiloperatör, skaffa ett amerikanskt bankkort och så vidare. Allt känns så himla spännande och mer overkligt för varje dag som går! Och som jag skrev i föregående inlägg så kan jag inte sitta still. Jag har en känsla av att jag vill göra allting på en gång.

Yesterday

Just nu har jag väldigt svårt för att bara sitta still, jag vill fixa allt som ska göras innan resan. Jag ska nog svänga förbi biblioteket och låna några engelska böcker, och efter det ska jag fika med Nathalie. Om lite mer än 3 månader åker jag, så det gäller att ta vara på tiden som är kvar!

My future is here!

Innan jag bestämde mig för att börja skriva detta inlägg lovade jag mig själv att inte börja gråta, men det är redan försent. Allt känns så himla overkligt att jag inte vet var jag ska göra av mina känslor.
För över ett år sedan tröttnade jag totalt på tanken av att bo kvar i Gävle för resten av mitt liv. Jag ville helst göra något åt det på en gång, men just då var det omöjligt eftersom jag fortfarande gick i skolan. När trean på gymnasiet började lida mot sitt slut var jag inne på att flytta London, som ni vet så har jag alltid varit förälskad i den staden. Men efter en tid rann det ut i sanden och jag ville istället rikta in mig på USA. När jag var mindre hade drömmar om att flytta dit ett år som au pair, men tänkte att det inte var en möjlighet för mig. Men så för några månader sedan insåg jag att ingenting är omöjligt, man måste åtminstone försöka. Det gjorde jag, jag sökte till en skola i Santa Monica som ligger i Los Angeles. Efter någon vecka fick jag ett brev hem från Santa Monica College som gav mig det glädjande beskedet om att jag har alla kvalifikationer för att kunna gå på skolan. Efter det beskedet började jag söka lån från CSN. Och nu har jag blivit beviljad lån, så alla viktiga bitar är på plats! Nu känns allt verkligt, jag är antagen på skolan och jag har fått lån. I mitten av Januari flyttar jag alltså till Los Angeles på obestämd tid!!! Det är självklart hur roligt som helst, men det är även hur jobbigt som helst också. Jag ska lämna min familj, släkt och vänner. Jag ska bo på andra sidan jordklotet med 9 timmars tidsskillnad. Kan ni förstå det? Nej, inte jag heller. När planet lyfter från Arlanda kommer jag vara så himla taggad samtidigt som jag kommer gråta och ha separationsångest. Det har jag redan nu till och med. Men när jag kommer dit tror jag att allt kommer kännas lite bättre. Pappa kommer och hälsar på efter någon månad, och det gör mamma också. Då har vi bestämt att vi ska bila till Las Vegas! Jag kommer gå i skolan och bo vid stranden, och förmodligen kommer jag träffa någon annan svensk som också går på skolan. Förresten, det jag ska studera är photography och eventuellt språk (franska). Jag har läst på ganska mycket om alla fotokurser och det verkar vara roligt och varierande. Tidigare har jag inte alls haft något intresse av foto, men efter alla resor jag gjort har jag fått upp ögonen för det. Jag investerade nyligen i en väldigt bra kamera som jag håller på att lära mig, den är bra att jobba med när man är nybörjare. Nu är mina framtidsplaner avslöjade för offentligheten, och det känns egentligen bara sjukt detta. Är det verkligen sant? Idag firade vi det med en flaska champagne och god mat. Då kändes det på riktigt. Hurra!

RSS 2.0