Skumtomtefudge


En ny favorit som kommer finnas på dessertbordet på julafton är skumtomtefudge. Tycker självaste skumtomarna gör sig godare i fudgeblandningen faktiskt. 

Här har ni receptet:
12 st skumtomtar 
1dl grädde
2dl socker
50g smör
100g vit choklad

Blanda alla ingredienser utom chokladen, i en kastrull. Klipp först skumtomtarna i bitar och smält på svag värme. Låt det småkoka under omrörning i ca 10 minuter. Hacka den vita chokladen, blanda sedan i den med de övriga ingredienserna. När chokladen har smält och massan blivit slät och blank, häll då i den i en mindre form med bakplåtspapper (exempelvis en brödform). Låt stelna i kyl, skär efter det upp fudgen i kuber.


Maybe I'm amazed

 
 
Har suttit och pratat med Tiffany via Skype ikväll, vilket kändes väldigt konstigt med tanke på att vi nästan umgicks varje dag när jag bodde i Los Angeles. Saknar henne ännu mer nu än vad jag gjorde förr. Det känns jobbigt att inte veta om vi någonsin kommer ses igen, för hon bor där och jag kommer bo i Europa. Dessutom har hon ingenting som drar henne från USA, so it's up to me.
Ovan ser ni en snudd från Down town L.A. och Fredrik. Dessa bilder var tagna med min iPhone innan Swedish house mafia. Rätt så uppspelta var vi!!!
 
 

Christmas time

Vad det är underbart med helg! Av flera olika anledningar just denna vecka. Hela familjen är samlad, det börjar bli kyligare ute (vilket betyder att det är mysigare att vara inne) och på söndag är det första advent. Snart ska huset pyntas och granarna kläs. Det är en underbar känsla och hos flera av mina tanter på jobbet är det redan jul med bland annat tomtar och gran, så stämningen har hittat hit. Definitivt!

Summer lovin'

 
 
 
 
 
Jo, visst saknar jag sommaren när jag kollar igenom bilderarkivet. Önskar det vore möjligt att uppleva alla roliga resor jag gjorde, igen.

You got me

 
 
 
 
 
 
 
 
Älskade älskade Pappa!
 
 
 Det här är kärlek för mig.

A saturday in November

Då var det helg. Igen. Men jag klagar inte. Tycker att tiden går lite för fort bara, jag hinner liksom inte med. Vet knappt vilken vecka det är, fast det brukar jag i och för sig aldrig ha koll på.
 
Igår var jag med D hela kvällen, vilket slog alla andra fredagkvällar hemma i soffan. Nog sagt!
 
Idag är jag oaktiva Anna, det jag har gjort under hela denna dag är att brygga kaffe, kollat på videoklipp om hur man tempererar choklad, förflyttat mig till soffan från sängen och värmt mat i micron... Och nu sitter jag och kollar på Sex and the city som jag ser för fjortonde gången. Rätt skönt med lata dagar ibland. Snart är det så gott som slut på sådana.
 
Förresten, jag har inte glömt att några av er vill ha recepten på biskvierna och browniesen. Kommer inom kort!
 

Lovely Saturday


Helgen började riktigt bra, tillbringade igår hela dagen i köket hos min moster. Övning och kreativitet ger mig verkligen färdighet. Provade på att laga en ny maträtt, som lyckligtvis tillfredsställde mitt sällskaps smaklökar. Det är motivationshöjande när något man själv skapar blir gott och uppskattat.

Idag runt sen förmiddag mötte jag upp Nathalie, Isabelle och Sofie för att äta brunch på Absint. Det var riktigt mysigt! Nu vill jag dock bli av med paltkoman så jag kan fortsätta denna fina lördag!

Hot and heavy pumpkin pie

Har spenderat mycket av min tid på min underbara bästa vän, Nathalie, på sistone. Och! Jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig utan att låta sådär överdriven och löjlig, så jag nöjer mig med att skriva att jag alltid kommer hålla hårt om denna kvinna. Nathalie alltså.

Jag älskar henne enormt mycket!

& other stories

Det hittills bästa köpet i höst är min päls från & other stories. Den kommer hålla mig varm när vintern och minusgraderna är här.

Keep it simple

 
Drömmen om en ljus och öppen lägenhet med högt i tak och en gammal kakelugn continues... Nu med några tillval av inredningsdetaljer. Jag har fått en fling för marmorbord, i stil med de ovan. Tycker det är riktigt fint. Ni som känner mig vet att jag för övrigt är galen vitt och högblankt. Det känns som att jag alltid kommer vara den enkla och inte så färgsprakande människa. 

I'll be home for Christmas!

Sitter och tänker tillbaka på förra julen och bläddrar igenom bilder samtidigt som jag lyssnar Michael Bublés julskiva (inget konstigt med det, nä!). Får rysningar om vartannat. Är det bara jag som längtar så fruktansvärt mycket till julen? Blir lika tokig och tjatig varje år. 
Mormor och Morfar ♥

RSS 2.0