Be jolly & merry!

 
 
Mumsiga pepparkakscupcakes med cream cheese-frosting. -Något för Elias, Lisse!

They won't see us waving from such great heights

 
Det räcker inte med en, utan man vill trycka in alla i munnen på en gång... Jag som tröttnat på den vanliga knäcken tycker att kolan gjorde sig mycket roligare att förtära med en minimarshmallow i samt mörk choklad runt med lite havssalt på toppen. Oslagbar kombination verkligen. Caramel + marshmallow = caramallow.

Julgodis

Igår bakades det på Stationsgatan. Fyra olika sorters julgodis, som tog mig en hel dag att göra. På bilden ser ni endast två. Hallonremmar och after eight-rutor. De resterande var saffransbullar samt caramallows. Ikväll ska jag jobba så fortsätter med julbaket imorgon. Hemma på Trädgårdsvägen. Det kliar i mina fingrar, vill stå i köket hela tiden...

Saffron

 
Saffransbiscotti med stora bitar av mandlar. Riktigt gott till julkaffet vill jag lova!

Det som bara inte får brista

Vem har inte hört eller läst om sjukvården här i Gävle, hur besvikna och upprörda människor oftast är efter ett besök på sjukhuset? Jag har hört alldeles för många som klagat på att de aldrig lyssnar, att de blivit felmedicinerade, känt sig kränkta eller helt enkelt är missnöjda efter kontakt med personalen på sjukhuset. Jag har inte kunnat hålla med eftersom jag själv knappt varit i kontakt med vården, här i Gävle. Idag var jag det. Ringde för rådgivning samt tidsbokning inför en undersökning jag och Lina måste göra innan vi åker till Bali. Jag blev så otrevligt bemött och rent av dumförklarad att jag fick spel andra sidan av luren. Förväntade hon sig att jag skulle kunna allting redan eller hade hon en dålig dag? Hursomhelst spelar det ingen roll. Trodde sjukvården också fanns till för att hjälpa oss få svar på våra frågor. Med vetskapen att de är underbemannade på sjukhuset har de ingen rätt att fräsa åt en människa, som ska behandlas som en patient. Jag är så otroligt tacksam över att min Mamma inte behövde ligga i Gävle under hennes sjukdomsförlopp. Jag måste säga att vården på Akademiska i Uppsala var helt fläckfri, hon kunde inte ha fått en bättre behandling. Trots det är sjukvården och vården överhuvudtaget något Sverige måste satsa mer på. För brister den någonstans, då är det något som vi tillsammans måste förbättra. 
 
Ni kan läsa min tistel i GD här i dagarna. Jag kunde inte motstå att skicka in en efter idag. Blev så himla arg och besviken. /Gun-Britt, 83 år.

Bali

 
 
 
 
 
Som jag längtar till Bali. Ju närmare jag kommer avresedatumet desto pirrigare blir jag. 

More of Paris

 
 
 

Trés chic

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Man kan tro att det enda vi gjorde var att äta, when in Paris. Men, icke. Vi har bara den fina egenskapen att älska mat, i alla olika former och smaker. Jag åt nog ingenting som jag inte njöt av. Och då vill jag tillägga att Frankrike inte är ett matland enligt mig. Jag åt italienskt eller falafel, och det var gott. Det enda fransmännen är bra på är baguette, ostar och chokladtryfflar. 
 
De dagar vi levde Parisliv växte saknaden till storstadsliv ännu mer i mig. Snart flyttar jag hem till London igen. Har aldrig känt mig så främmande i min egen hemstad som jag gör nu. Trivs verkligen inte här, vill bort härifrån varje dag.

RSS 2.0