Weekend has passed

Helgen är så gott som över, och det tycker jag är skönt. Nu väntar en vecka med både det ena och det andra. Jag ska jobba, träna, träffa Nathalie och förbereda inför kommande helgs loppis som jag och Bella ska stå och sälja på. Det kommer vara första gången jag står och säljer, och jag ser verkligen fram emot det. I min garderob finns det mycket som jag skulle kunna sälja som jag inte använder längre. Men framförallt har jag flera kartonger med saker och kläder som jag vill få bort därifrån. Det känns dumt att slänga allt, därför passar det bra att stå på loppis och försöka sälja något av skräpet man har samlat på sig.
Den här kvällen har jag spenderat i köket, jag har bakat en annorlunda variant på kladdkaka med marabou som en av ingredienserna. Den blev riktigt kladdig, så den ska få stå i kylskåpet över natten och stelna till sig lite innan den går att stoppa i magen. Imorgon väntar ett lagomt långt arbetspass, efter det ska jag träffa Bella, ska få med henne ut på en rejäl promenad tänkte jag. Efter helgens alla icke kalorisnåla drycker och måltider samt efterrätter behöver jag sätta fart på min normala omsättning. Mår inte bra i skallen, det känns som att det flyter omkring sirap där inne... Nu ska jag läsa några tidningar och sedan sova. Godnatt!

I'ma party, I'm gon' dance

Det blev inte så många bilder tagna från gårdagens 40-års fest, med min kamera. Men alla fick en varsin engångskamera som vi skulle fota med under kvällen, och jag kan tänka mig att det blev en hel del roliga kort tagna med dem. Om det var roligt igår? Kvällen var perfekt på alla sätt och vis! Den innehöll allt gott en godispåse ska innehålla. Det vill säga surt, salt och sött. Ni får tolka det hur ni vill. I alla fall, vi blev bjudna på italiensk buffé, som alltid är gott, gissa vem som stod och vräkte i sig av det som var kvar mitt i natten? Jag tror mycket av det gjorde så att jag inte är bakfull idag. För idag står jag på båda benen. Det är fint väder ute, det vore synd att kasta bort det på att vara inne, så jag ska nog slå en pling till Nathalie och fråga om hon vill ut och vandra i skogen.

One autumn evening in September

Ikväll har jag haft Nathalie på besök. Jag bakade scones och värmde på lite te, som jag tyckte passade bra att bjuda på denna kalla höstkväll. Och gott var det! Jag bytte ut mitt gamla hederliga val på te (som är blackcurrant) mot en ny sort, som ni ser ovan. Det kommer jag dricka många fler gånger!
 
Imorgon är jag ledig, och det känns faktiskt som att det är på tiden att jag är det då jag har jobbat på flitigt nu de senaste dagarna. Jag har jobbat över heltid denna månad, och det återstår 30 timmar till. Det känns riktigt bra inför nästa månad. Fick lönespecifikationen idag från förra månaden, och jag blev glatt överraskad. Hade förväntat mig någon tusenlapp mindre. Jag har inte haft någon större nytta av pengar nu på sistone, för jag sätter undan allt på en gång. Men desto roligare blir det sen när jag har kommit upp i en hög summa och vet vad jag ska göra av pengarna! Nu ska jag sova ruset av mig, godnatt.

//Something new in my closet//

Något som jag tyckte skulle tillhöra mig!

Happy birthday!

Idag fyller min moster Liselott 40 år! Det har vi firat på en ganska så lugn nivå då det är vardag, den stora festen äger rum längre fram i månaden. Men vi överraskade henne såklart med några fina presenter. Det är väldigt roligt med födelsedagsfiranden för alla träffas och har trevligt. Det är inte varje dag alla kan, men när någon fyller år brukar folk ta sig tid att komma förbi.

A perfect day!

En sån dag som jag har haft idag vill jag ha varje dag. Kliva upp i bra tid och känna sig lagomt utvilad, äta frukost som mättar perfekt samt springa 6 km i Hemlingbyspåret med pappa. När förmiddagen ser ut på det sättet utnyttjar jag min dag på ett helt annat sätt, framförallt så orkar jag mer. Vid klockan ett fick jag och Bella skjuts ner på stan av min pappa, vi uträttade några viktiga ärenden, bland annat som har med mitt nya jobb att göra. Efter det traskade vi hem till mig och fikade, och sedan hon gick hem har jag övningskört och ätit mat. Hon kommer hit igen om ett tag och då ska vi ut på en powerwalk och sedan ska hon stanna kvar över natten. Imorgon ska vi fortsätta uträtta ärenden, och det ska bli skönt att bocka av några saker till från "listan"!

Don't you worry child

På förmiddagen idag fick jag ett glädjande samtal, ett samtal som gjorde att jag resten av dagen gick runt och log och var pirrig. Jag hade aldrig kunnat förvänta mig att jag skulle bli erbjuden det, så jag blev också chockad och förvånad. Om någon vecka ska jag alltså börja jobba på dagis, något som jag faktiskt alltid har velat göra, men som jag trodde att det krävdes utbildning för. Det passar mig så bra för att jag älskar att vara med barn, och ta hand om dem. Jobbet som jag har nu liknar lite det som jag ska börja arbeta med, för det handlar om att ta hand om människor och vara social - något som jag brinner för! Nu är jag så himla tacksam, som har sådana fina kontakter som ringde och frågade om intresset fanns hos mig. Det uppskattades till tusen. Speciellt när jag får bli en erfarenhet rikare! Jag kommer verkligen bli en hard working woman nu när jag har två jobb. Kul samt väldigt behövligt till framtidens alla planer!


En dag i September

Hela dagen har jag varit på jobbet, och jag har haft så himla roligt. Jag hade kunnat stannat kvar längre om det inte vore för tröttheten. Sov endast ett par timmar i natt då teven var mer lockande än att sova, det betyder att jag slocknar tidigare ikväll... Imorgon väntar träning, övningskörning och hämtning på dagis, det känns faktiskt skönt med en dag ledigt!



Lördagen den 15 September

Idag har vi firat min fina låtsasmamma som fyller år imorgon. Vi åt en tårta som ligger högt uppe bland mina favoriter (men som är väldigt mäktig och mättande), drack mycket kaffe samt pratade gamla minnen som vi brukar göra. Efter kalaset cyklade jag iväg till jobbet för att jobba några timmar. Just nu sitter jag och äter mitt favoritbröd och tänker vad jag sjutton gör uppe när jag ska upp redan 05.30? Godnatt!

An old friend

Nu ska jag träffa en gammal vän över några glas vin!

Ett kap





// Blus Vero Moda //
Det jag älskar med hösten är alla fina färger. Jordfärger har alltid varit något för mig, och de verkar återkomma varje höst. Det är lite synd om mig som inte ska handla så mycket alls vad gäller kläder osv. Men den här blusen var billig och söt, så den kunde jag gott kosta på mig. Plommonfärgat hade jag många plagg som var, förra hösten. Bilderna ovan visar en aning ljusare ton på färgen än vad den egentligen är, den är mer plommon än vinröd.

The body shop



Igår umgicks jag med Gabriella som jag inte hade träffat på flera veckor. Vi spenderade tiden åt att titta på Breaking news med Filip och Fredrik samt bara umgås. Innan vi somnade skrattade vi så mycket att jag fick ont i magmusklerna (jag överdriver inte). I skaplig tid vaknade vi, då åt vi frukost och såg på tv. Mot eftermiddagen cyklade jag hem till min mamma som jag inte hade sett skymten av på tre veckor... Alldeles för lång tid! Hon kom hem från Turkiet igår, så idag har jag fått gott godis därifrån, samt fyra burkar body butter från The body shop. Just nu skriker min mage efter mat, det blir mat i sann husmanskostanda. Efter det väntar några timmars tv-tittande. Imorgon står jobb på schemat, som det även gör resten av veckan. Jag ska jobba 49 timmar på fyra dagar, det kommer resultera i någonting bra det!

My love to food

Jag blev lite besviken över att jag jobbade just ikväll då jag var bjuden på kräftskiva hos min morbror. Det är sällan vi träffas och kräftor är bland det godaste jag vet, så det var lite tråkigt. Men när jag kom hem hade pappa lagat Paella, och då blev jag riktigt glad! Pappas Paella kan inte mätas med den godaste Paellan i världen ens en gång, det lovar jag! Mums... Hej hösten förresten!

RSS 2.0