Min lilla glasstjej


Svensk sommar!

Ja... Vädret har varit fint hela dagen, men nu regnar det. Är det inte typiskt svensk sommar det? Vi hade tur som hann grilla samt äta innan skuren kom. Snart kommer Sebastian hit och är med mig ett tag, sen måste jag sova för redan nu är jag väldigt trött. Inte konstigt med tanke på att jag klev upp redan klockan 07:00, på min lediga dag dessutom.

3 ord för dagen:

Jobb, värme och vin.
 
När ungefär hela Gävle spenderar sin kväll nere på stan för att det är sommarkväll jobbar jag. Jag har jobbat varje Onsdag denna månad. Jag hänger inte läpp för det, utan jag tänker att jag tjänar pengar en kväll som egentligen är helt värdelös.
 
Känner mig för övrigt sliten efter dagens/kvällens arbetspass då jag jobbade 8 timmar i sträck utan rast, men som tur är får jag sova ut imorgon då jag jobbar kväll. Det är konstigt hur kroppen fungerar, för när jag är på jobbet är jag pigg och orkar allt, men så fort jag kliver innanför dörren hemma blir jag trött på en gång. Som nu, är helt exahusted... Godnatt!

One single time



Bilder tagna av Evelina Fredberg
Just nu, sitter jag och tänker tillbaka på allt som jag har gått igenom den senaste tiden. I det stora hela är det bara bra saker jag tänker på, vissa saker hade kunnat skett annorlunda, men det är egentligen inget som jag förlorar på idag! Lyckan från studentdagen finns fortfarande kvar i kroppen, jag kan liksom känna hur adrenalinet pumpar runt i mig när jag tittar på dessa bilder. De säger verkligen mer än 1000 ord. Gick det, skulle jag vilja uppleva denna dag en gång till. Men eftersom varje människa endast har en chans till ett sånt här tillfälle i livet, så tror jag att man minns dagen längre och på något sätt lagrar den automatiskt i långtidsminnet. Men om inte, tror jag i alla fall att jag kommer återminnas den, den dag då mina barn tar studenten!

Bilder från Instagram


Jag har varit med om mycket trevligt senaste veckorna, men det finns även en stund som jag helst skulle vilja spola över. I början av månaden Juli firade jag min lillebror som fyllt 14 år, det kändes väldigt konstigt med tanke på att det känns som att jag nyss var i den åldern själv. Tiden går fort...

En dag när jag var ledig, åkte jag ner på stan och vandrade omkring där själv ett tag. Jag måste bara tillägga att jag på allvar blir förbannad på att det finns så lite affärer att välja mellan i den här stan. Jag kan till och med räkna gångerna jag har varit på stan det här året, samt hur många plagg jag har inhandlat. Årets alla kläder är köpta i London, Barcelona eller på nätet. Sorgligt. Ännu en andledning till att flytta härifrån!

För några dagar sedan var jag ensam hemma hos Sebastian. Då låg jag först ute på hans balkong och solade i det fina vädret, och senare på dagen cyklade jag till affären för att handla mysigt plock till kvällen. Passade även på att baka chokladtryfflar. En riktigt trevlig kväll hade vi, jag, Sebastian och Evelina.

Igår på förmiddagen åkte jag hem till min moster. Vi (och mina kusiner) gick på promenad ute i skogen och plockade smultron, som vi sedan trädde på strån för att sedan äta tillsammans med glass. Vi bakade även havreflarn med smörkräm emellan, så gott!

På kvällen åkte jag hem till Evelina och Anders och bakade lite annat gott. Blåbärspaj, blåbärskaka och kolakakor.

Something new in my closet

Topp från H&M trend
Jag börjar bli en aning less på min kamera nu, jag vill kunna ta bättre och klarare bilder. Idag när jag var på stan hittade jag min drömkamera, som jag köpa när jag får min nästa lön. Den kan bara ta bra bilder! Vill så gärna dela med mig av allt jag får uppleva, men då vill jag ha en riktigt bra kamera. De bilder jag tar nu är knappast framkallningsbara.

BB cream

Jag är väldigt skeptisk till produkter som visas på reklam, jag tror alltid att det är skräp som inte funkar. Men denna BB cream fungerar nästan bättre än mitt mineralsmink. Just för att den jämnar ut så bra, och för att man får en lätt brun färg i ansiktet. När jag använder den har jag inget smink alls, förutom mascara. Jag kan rekommendera den till personer som inte hinner sminka sig på morgonen, för dagkräm applicerar man på varje morgon, och detta är ju en dagkräm. 

En kväll i Barcelona

Denna kväll gick vi först ut och åt, och efter det gick vi tillbaka till hotellrummet för att bestämma var kvällen skulle sluta.
Två flaskor Cava, en flaska vin och några öl senare var vi påväg mot slutdestinationen för kvällen. Den var riktigt trevlig, och fullspäckad. 

Dear beloved shoes

Av alla skor jag äger så är dessa par de skönaste! De slår nog Converse i bekvämlighet, för att inte tala om hur snygga dom är...

Mer neon från H&M

I just love my new pair of shoes from H&M!

From Zara

 
Den här jackan är ett av mina inköp från Barcelona.

Another day in paradise


En restaurangvisit

Fina Evelina
En kväll gjorde vi ett besök på en väldigt mysig restaurang. Den låg på en takterass med fin utsikt mot Ramblan. Vi fyra både åt och drack gott, men gick dessvärre hungriga därifrån. 

Frozen yoghurt


Spending all my money on clothes

Ny dag - nya shoppingtag, som varvades med pauser på Starbucks bl.a.
H&M trend ligger mig varmt om hjärtat.

Andra dagen i Barcelona

När vi hade blivit hemmastadd i Barcelona och på vårat hotell tyckte vi att det var dags att utforska vad stan hade att erbjuda. Och jag har aldrig varit med om bättre shopping, inte ens London var bättre. Men det varierar väl, antar jag.
Ovan ser ni gatan La Rambla. 
Efter några timmars shoppande (på bland annat H&M) gick vi till Starbucks och drack kaffe, som blev en rutin.
1 älskling + 1 älskling
På kvällen samma dag gick vi till en sportbar för att dricka öl och titta på Spanien - Portugal, och eftersom Spanien vann blev stämningen på topp, för de hade tagit sig till final.
Vi åt även god mat medan vi såg på fotboll. 

Tre bilder - färd mot destination

Jag blir så himla sentimental när jag bläddrar bland bilderna från Barcelona. Jag vill inte att det ska vara över, jag vill inte vara hemma i Sverige. Det var alldeles för underbart där borta för att redan lämna. Varje dag var unik och jag kunde inte haft ett bättre sällskap än vad jag hade. Barcelona är en stad varje människa på denna planet måste besöka! I nästa inlägg kommer det fler bilder från resan, jag hinner inte lägga upp alla nu, klockan ringer 05:30 imorgon bitti. Nu börjar vuxenlivet!

RSS 2.0