Something sweet in the sweet

Något som inte stod med på min önskelista var produkterna ovan från Mary Kay. Jag tänkte inte på att önska mig bra ansiktsprodukter dumt nog, men Sandra har alltid koll så hon tänkte nog att jag kommer behöva det framöver, vilket var en både rolig och nödvändig överraskning!
Annars? Jag har börjat packa, förberett inför nyårsafton, varit med många fina personer, haft vinterkräksjukan, ätit mängder av godis, firat jul två gånger samt firat pappa som fyllt år, betalat första hyran på lägenheten, förälskat mig i ett eget påhittat recept på bröd, slukat massvis med filmer, druckit vin med Nathalie ♥, har inte tränat ett skit och har helt enkelt haft ett par skitbra dagar! Och om 15 dagar flyttar jag. WÄÄÄJ!

Christmas eve

Jag hade en oerhört bra och mysig julafton trots att jag fick magsjuka. Det var ingen höjdare, men huvudsaken var att jag hade det bra. Fick allt som stod på min önskelista, så jag är mycket nöjd!

Ho ho ho!

Kanderade äpplen är gjorda, knäck är på igång, det dricks champagne varvat med öl, granen luktar godare än vilken lyxparfym som helst, barnen är spända (jag själv är inberäknad), Michael Bublé kommer ut ur högtalarna, huset städas, pappa säger "nu börjar julen" och ja, it's beginning to look a lot like christmas. God Jul allesammans!

Something to look forward to!

Jag har en rolig sak att berätta för alla, men som jag tänker vänta med att berätta tills jag är i Los Angeles. Vet egentligen inte varför jag ens nämner detta nu, jag är nog för exalterad helt enkelt, och måste därför tala om att det väntar något häftigt. Ni får vänta och se!


Immortal love

Min kärlek till den här flickan, det är odödlig kärlek.

All around the world

Idag har mina tankar varit lite överallt, och ovanligt utspridda. Som på den perfekta julklappen, hur nyårsmenyn ska se ut, nya relationer, om jag ska byta till en annan hårfärg, vad jag ska ha på mig på nyår, Los Angeles och allt därtill, min mamma, hur frostingen på cupcakesen ska smaka på julafton, mina vänner, tanterna och personalen på jobbet som jag kommer sakna och hur tomt det är i min garderob efter att jag har rensat den. Listan kan göras mycket längre, vilket skrämmer mig lite. Men jag har intalat mig själv att det är normalt att vara tankspridd med tanke på allt som ska hända den kommande månaden. Om 30 dagar kommer jag pusta ut och känna förväntan inför vårterminen på Santa Monica college. Innan dess är det bara att bita ihop och låta nerverna spela sitt spel. Jag är glad över att jul och nyår är på ingång, det lockar min uppmärksamhet till saker som bakning, pynt och organiserande. Alla som känner mig vet att jag är väldigt familjär och inte har varit utan min familj längre än två veckor, har dessutom inte befunnit mig på andra sidan jordklotet, utan på en mer rimlig distans. Visst känns det jobbigt och väldigt overkligt, men jag vill det här mer än allt annat, så att inte åka iväg vore en stor förlust. Jag vet ju att mina kära inte försvinner någonstans. Och så småningom flyttar jag tillbaka till Sverige inom några år. Nu har jag viljan mer än någonsin att lätta på vingarna, och har jag fått rätt uppfattning om mina blivande roommates så tror jag att detta kommer bli AWESOME!


December 13 - Lucia

Lucia. För mig och säkert för de flesta andra innebär det luciatåg, lussebullar, pepparkakor, glögg med russin och mandel i, samt en harmonisk och mysig stämning. Likt alla andra år har jag haft en sådan Lucia. Nu var inte jag med i något luciatåg, men min lillasyster Fröja var det. Hon var en söt liten pepparkaksgumma som jag bokstavligen hade kunnat äta upp för att hon var så söt. Men jag nöjde mig med pepparkakorna jag åt hos Nathalie. Hon bjöd över mig på en riktigt god fika tillsammans med värmande vinglögg. Det var ett fint avslut på denna dag, jag vet inte hur jag ska klara mig utan alla dessa fika- och pratstunder med henne. Tårarna kommer krypandes när jag tänker på det. Men det glädjer mig att veta att vi kommer kunna prata och se varandra ändå! ♥

Summa summarum

Den här veckan har gått otroligt fort. Imorgon är det redan andra advent och jag har inte riktigt hunnit ställa in mig på att det snart är julafton. Tiden har aldrig någonsin gått så fort. Men det finns kanske en mening med det. Apropå ingenting så är jag glad över att jag har klarat den här veckan utan att ha varit hemma från jobbet. Hemma hos oss har nämligen alla varit jättesjuka. Jag åkte på feber i måndags efter den ruskiga kylan, men återställde mig snabbt. Har dock kvar hostan som har suttit i bröstet i över en månad... 
Igår var hela familjen och åt på Österns pärla, för min del var det länge sedan jag hade ätit kinamat, så maten smakade hemskt gott!
En trevlig fredag, som slutade med att jag och pappa satt i köket och drack rödvin och pratade om livet, även det som komma skall.
Nu väntar några timmars sömn innan jag startar igång min kväll!

When you are stuck for something...

Oh, I just love you!

December 4

Har varit trött idag trots tio timmar sömn inatt. Men har fått lite gjort ändå. Julklappshandling med Bella, en fika med henne och Paula, barnpassning åt syskonen och nu väntar en film innan jag går och lägger mig. Ska passa på att visa min nya jacka i ett annat inlägg nu på en gång! Har fått fling för jackor... Finns så många fina i Stockholm, och det är inte lätt att hålla fingrarna i styr. Äh...

Stars are shining bright

På hotell Diplomat.
Mysig gata, speciellt på kvällen när belysningen är på!
Den här dagen sätter jag ett stort plus på. Den började redan 04:30 för min del, då jag ville försäkra mig om att jag hade alla viktiga papper med till ambassaden (dubbelkollade det bara tio gånger innan jag gick och la mig).   När klockan närmade sig 06:00 kom Nathalie, det var då dags att rulla från Gävle. Bilresan gick snabbt och väl framme i Stockholm gick jag, Nathalie och pappa in på hotell Diplomat för att förmiddagsfika. Det var så himla mysigt och trevligt att jag inte ville därifrån. Men tiden räckte inte till att stanna, för 10:00 hade jag min intervju på ambassaden. Det gick bättre och snabbare än väntat, så om några dagar har jag mitt visum. Nu är allt klart! Till och med kontraktet på lägenheten har jag skrivit på. Oh my God! 
 
Nu väntar sängen efter en heldag i Stockholm, mina ben är trötta efter allt springande på stan. Hittade förresten en jacka jag blev förälskad i. En jacka som egentligen inte är tjock nog för KYLAN vi har fått. Burr...

To dress the christmas tree

Nu är den stora julgranen klädd, som varje år står placerad i vårat vardagsrum. Den innehåller alla möjliga fina kulor och det tog garanterat över en timme att klä den. Kulan ovan har varit min favorit sedan den är köpt, på något sätt finns det ett band mellan den och mig. Kan vara för att den utstrålar bland det bästa jag vet - London och Harrods! Jag skulle kunna göra mycket för att få åka till London nu mitt i julruschen. Men jag nöjer mig med Stockholm. Pengarna måste jag hålla hårt om sista tiden jag har kvar i Sverige... Nu måste jag sova, godnatt!

Time to share our love

Den här dagen är vacker. Första advent är äntligen här.

1 December

Galet goda cupcakes, som jag bakade åt personalen på jobbet.
Det var ett tag sedan jag uppdaterade, och jag skyller på att jag inte har haft tid. Jag har bland annat varit upptagen med jobb, bakning, planerande inför USA och lite till. Jag är enormt laddad och peppad på julen måste jag säga. Julkänslan började redan förra veckan på jobbet när tanterna började pynta lite smått i sina lägenheter. Det riktigt pirrar i hela min kropp, bara doften av glögg får mig att rysa till. Att snön har lagt sig fint i vår stad gör det inte sämre precis... På måndag väntar en dag i Stockholm med Gabriella, då hade jag tänkt bli färdig med inhandlandet av julklappar. Ska även på intervju till den Amerikanska ambassaden, och äntligen ska det bli gjort! Det är 23(!) dagar kvar till julafton, 43(!) dagar kvar tills jag flyttar, 72(!) dagar kvar tills jag börjar på Santa Monica college och 138(!) dagar kvar tills jag fyller 20 år. Tiden går otroligt fort och mer och mer roliga saker dyker upp, med start imorgon, för då ska vi klä stora julgranen hemma! Godnatt

RSS 2.0